Mantorptravet - Banpersonalen informerar

Mantorptravet - Banpersonalen informerar

Här informeras om tillfälliga förändringar i tävlings- och träningsbanornas samt gästallens öppethållande och dylikt. Det kan handla om att en viss del av gäststallen är uthyrda eller att något arbete på tävlingsbanan möjligen kan störa träningen. 

Avsteg från tävlingsbanans ordinarie öppettider:

Dags för mörkare tider – vi drar igång tidsbokningen igen (fr o m tisdag 1 okt).

TIDSBOKNING av travbanan för träning görs på följande länk (se nedan)
https://www.mantorptravet.com/travsport/hastagare-aktiva/boka-traningstid-tavlingsbanan

Endast sluttid behövs bokas in (ej starttid på träningen).

Tisdagar och torsdagar är banan öppen för träning av travhästar på tävlingsbanan även på kvällen kl 16.00-19.30. Kravet är dock att aktiva senast kl 15 samma dag bokat träningstid. Detta för att undvika att personal finns på plats i onödan och att banbelysningen under vinterhalvåret är tänd i onödan.

Görs en bokning och förhinder uppstår meddela oss gärna eller makulera bokningen.  

Banan stängs efter den senaste tidpunkten på någon bokning.

Nyhet! 
Från 1 september kommer träningsslingan att vara reserverad för ridning på söndagar mellan mellan kl 15.00 - 16.00. Det innebär att inga travekipage med vagn får vistas på slingan under den timmen på grund av olycksrisk.

Vill du träna din ridhäst på slingan? Det kostar 100 kr per gång och betalas enklast via Swish. Hör av dig till info@mantorp.travsport.se för att få veta mer!

-----------------------------------------------------------------

Gäststallarna i samband med tävlingar
Tävlingsdagar är gäststallarna förbehållna tävlande hästar. Detta gäller hela tävlingsdagen (även vid kvällstävlingar) då samtliga boxar prepareras enligt gällande bestämmelser.
Av samma orsak är samtliga gäststallar stängda dag före STL/V75-tävlingar.
Dag före lunchtävlingar stängs gäststallarna kl 12.00.

Kvällsträning tisdagar och torsdagar
Tisdagar och torsdagar är tävlingsbanan öppen för träning till kl 19.30. Undantag kan förekomma vid andra aktiviteter eller bokningar.

Enskild träningstid för ponnyhästar
Ponnyer kan tränas på tävlingsbanan under ordinarie öppettider. Utöver detta är banan tillgänglig exklusivt för ponnyer helgfria lördagar kl 13.00-13.30. För denna tid gäller samma bokningsregler som för tisdags- och torsdagskvällar (se föregående punkt).

Enskild träningstid för ridhästar
Motionsslingan är reserverad för ridhästar söndagar kl 15.00-16.00.

 

 

- annons -

Banpersonalen erbjuder SMS-info
Vill du ta del av löpande information från banpersonalen? Som A- och B-licensinnehavare kan du få den info som banpersonalen anser vara viktig och relevant angående banornas aktuella standard. Inget SMS = för årstiden normala förhållanden.
Så vill ni ingå i banpersonalens SMS-grupp: svara så på detta mail!
Ni kan också när som helst under ordinarie arbetstid ringa direkt för att förhöra er om hur läget är för stunden och hur banpersonalen förutspår att banan kommer att vara:

Christer Eriksson 070-263 24 01
Roger Hedqvist 070-213 82 51
Tomas Johansson 072-327 93 08

Rakbanans trafikregler
På rakbanan gäller högertrafik vilket kan vara värt att poängteras för att undvika tillbud.

Skona innerspåret
Tävlingsbanans innerspår utsätts för stor belastning.
För att hålla innerspåret i bästa skick till tävling, ber vi alla att, i träning och värmning, undvika att använda detta.

Gäststallarna: Släck, stäng, stäng av!
Hjälp oss att spara på såväl el och förhindra frysrisk av vattenledningar i tvättavdelningarna. Håll dörrarna stängda och befinner sig ingen annan i gäststallsavdelningen – släck ljuset!
Stäng också av vattnet efter er så det inte står och rinner.

Rutiner vid snöfall
Att skrapa av banan vid ihållande snöfall innebär att det varje gång kommer ner en del snö i banmaterialet vilket medför en moddig och sämre bana. Som vi också kan ha problem med en längre period, beroende på vädret.
Genom att, då det är möjligt, vänta med att skrapa av banan tills snöfallet, undviks onödigt mycket snö i banmaterialet. Tävlingsbanan är då också stängd för all träning.
Det innebär alltså att vi låter snön ligga kvar längre vid tillfällen då väderprognosen talar om fortsatt snöfall.
Vid dessa tillfällen SMS-ar dock banpersonalen ut information till de så önskar (se SMS-info nedan).
Det hela handlar helt om att kunna hålla tävlingsbanan i ett bättre skick vilket naturligtvis är till gagn för de aktiva (som också tillfrågats och lämnat sitt bifall).

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.

- annons -