Mantorptravet - Banpersonalen informerar

Mantorptravet - Banpersonalen informerar

Här informeras om tillfälliga förändringar i tävlings- och träningsbanornas samt gästallens öppethållande och dylikt. Det kan handla om att en viss del av gäststallen är uthyrda eller att något arbete på tävlingsbanan möjligen kan störa träningen. 

Avsteg från tävlingsbanans ordinarie öppettider:

Ridtävlingar fredag 16 - 18 augusti

Mjölby Ridklubb arrangerar meeting i hoppning för ponnyer helgen 16 - 18 augusti.

Det innebär följande för de som ska träna hästar:

Tävlingsbanan är öppen för träning kl till kl 13.00 på onsdag. Därefter är den stängd för banarbete mellan kl 13.00 - 16.00. Efter önskemål är banan extra öppen för kvällsträning efter kl 16.00.

Torsdag öppet till 15.00 . Därefter är tävlingsbanan stängd på grund av förberedelser och tävlingar till måndag morgon.
Rakbana och motionsslinga är öppna som vanligt.
Gästboxar: Stall A + B finns tillgängliga för travhästar. Gästboxarna E samt F-M är förbehållna tävlande ponnyer på ridtävlingen.

Söndag 18/8 kl 17.00 kommer slåtter att utföras på slingan/ rakan. Det innebär ingen körning på slingorna efter kl 17.00. 

Ridtävlingar lördag 14 september

Folkungabygden anordnar hopptävling lördag 14 september.

Det innebär att tävlingsbanan är stängd för träning den dagen. Förberedelser inför tävlingen kommer att ske på fredagseftermiddagen. 

Rakbana och motionsslinga är öppna som vanligt.
Gästboxar: Stall A + B finns tillgängliga för travhästar.

-----------------------------------------------------------------

Gäststallarna i samband med tävlingar
Tävlingsdagar är gäststallarna förbehållna tävlande hästar. Detta gäller hela tävlingsdagen (även vid kvällstävlingar) då samtliga boxar prepareras enligt gällande bestämmelser.
Av samma orsak är samtliga gäststallar stängda dag före STL/V75-tävlingar.
Dag före lunchtävlingar stängs gäststallarna kl 12.00.

Kvällsträning tisdagar och torsdagar
Tisdagar och torsdagar är tävlingsbanan öppen för träning till kl 19.30. Undantag kan förekomma vid andra aktiviteter eller bokningar.

Enskild träningstid för ponnyhästar
Ponnyer kan tränas på tävlingsbanan under ordinarie öppettider. Utöver detta är banan tillgänglig exklusivt för ponnyer helgfria lördagar kl 13.00-13.30. För denna tid gäller samma bokningsregler som för tisdags- och torsdagskvällar (se föregående punkt).

 

 

- annons -

Vallagruppen i artikel - Travsport - Mobile

Banpersonalen erbjuder SMS-info
Vill du ta del av löpande information från banpersonalen? Som A- och B-licensinnehavare kan du få den info som banpersonalen anser vara viktig och relevant angående banornas aktuella standard. Inget SMS = för årstiden normala förhållanden.
Så vill ni ingå i banpersonalens SMS-grupp: svara så på detta mail!
Ni kan också när som helst under ordinarie arbetstid ringa direkt för att förhöra er om hur läget är för stunden och hur banpersonalen förutspår att banan kommer att vara:

Christer Eriksson 070-263 24 01
Roger Hedqvist 070-213 82 51
Tomas Johansson 072-327 93 08

Rakbanans trafikregler
På rakbanan gäller högertrafik vilket kan vara värt att poängteras för att undvika tillbud.

Skona innerspåret
Tävlingsbanans innerspår utsätts för stor belastning.
För att hålla innerspåret i bästa skick till tävling, ber vi alla att, i träning och värmning, undvika att använda detta.

Gäststallarna: Släck, stäng, stäng av!
Hjälp oss att spara på såväl el och förhindra frysrisk av vattenledningar i tvättavdelningarna. Håll dörrarna stängda och befinner sig ingen annan i gäststallsavdelningen – släck ljuset!
Stäng också av vattnet efter er så det inte står och rinner.

Rutiner vid snöfall
Att skrapa av banan vid ihållande snöfall innebär att det varje gång kommer ner en del snö i banmaterialet vilket medför en moddig och sämre bana. Som vi också kan ha problem med en längre period, beroende på vädret.
Genom att, då det är möjligt, vänta med att skrapa av banan tills snöfallet, undviks onödigt mycket snö i banmaterialet. Tävlingsbanan är då också stängd för all träning.
Det innebär alltså att vi låter snön ligga kvar längre vid tillfällen då väderprognosen talar om fortsatt snöfall.
Vid dessa tillfällen SMS-ar dock banpersonalen ut information till de så önskar (se SMS-info nedan).
Det hela handlar helt om att kunna hålla tävlingsbanan i ett bättre skick vilket naturligtvis är till gagn för de aktiva (som också tillfrågats och lämnat sitt bifall).

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.

- annons -