Torsdag 17 okt | Ridsport | Kundkväll Evidensia

Evidensia Hästkliniken Mantorp har nöjet att bjuda in till kundkväll torsdag den 17 oktober med fokus på tre-enigheten hästen, ryttaren och sadeln.
Kan vi som ryttare genom att träna upp vår rörlighet, stabilitet och liksidighet möjliggöra för hästen att arbeta på ett korrekt sätt med oss i sadeln? Hur påverkar sadeln hästens och ryttarens rörelse?

Flera faktorer spelar in för ekipagets prestation: hästens rörelse och stabilitet, ryttarens sits, balans och liksidighet och sadelns funktion och passform. Vår sjukgymnast Anna Havsjö kommer berätta om hästens och ryttarens anatomi och rörelselära och hur häst och ryttare påverkar varandra.

Deltagarna får kunskap om den egna sitsen och dess inverkan på hästens arbetsform. Föreläsningen vänder sig till ryttare på alla nivåer och åskådarna får med sig handfasta tips och råd att träna vidare på hemma för att öka prestationen, men också för att undvika förslitningsskador och ryggbesvär.

Linda & Sebastian på E.R Saddlery arbetar med ekipaget i fokus för att hitta en sadellösning som passar både hästen och ryttaren. Åskådarna kommer få kunskap om hur en sadel är uppbyggd och vilka faktorer som är viktiga för en god passform. Åskådarna kommer även få med sig några handfasta tips för att själv kunna kontrollera sin sadel.

Välkommen med din anmälan,
senast den 13 oktober till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Anmälan är bindande, pris 100 kr/person, inkl. fika.

Kvällen är kostnadsfri för kundklubbsmedlemmar i Evidensia Plus. Det går bra att bli medlem under kvällen.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!