tisdag, 20 februari 2018

Stora prishöjningar på Mantorp!

Skrivet av  Publicerad i Före tävlingsdag fredag, 19 januari 2018 10:10
Betygsätt den här artikeln
(23 röster)

Budskap om ”Stora prishöjningar” brukar normalt sett inte tas emot med någon större entusiasm. Men den här gången handlar det inte om fördyringar för de som budskapet riktar sig till. I det här fallet travsportens aktiva i form av hästägare, tränare och körsvenner.

Prispengar upp 29,4%
Mantorptravet kommer i år att dela ut ca 27.644.000 kr i prispengar. Så mycket har aldrig tidigare kommit främst hästägarna till del. Tränare och körsvenner får ju också sin släng av sleven…
Det s k Pokalåret 2018 slår fr o m april igenom med full kraft för de flesta banor i landet. Så också på Mantorp.
En del har dock märkts redan. Prisnivåerna i V75-loppen höjdes ju redan vid årsskiftet. Mantorp har tre fullvärdiga V75-dagar (lördagar med divisionsförsök) under året. Den första lördag 24 mars.
Mantorp har vidare ytterligare en synnerligen stark tävlingsdag onsdag 1 augusti. Det handlar om en egen V86-dag (alltså ingen express) med en hel räcka topplopp. Fyra av loppen är Breeders’ Crown-lopp. Dessutom ett Diamantstolopp samt årets upplaga av Kjell P Dahlströms Minne. Det sistnämnda är ju ett femåringslopp som i år ligger två veckor före Jubileumspokalen på Solvalla. Det innebär att sex av loppen den här tävlingsdagen kommer att ha minst 110.000 kr i förstapris.
Mantorp kommer i år att köra minst 24 treåringslopp. Samtliga med minst 50.000 kr i förstapris och åtta priser.
Men det är ändå vardagstravet, om vi nu också räknar V64 dit, som kommer att märka av den mest tydliga förändringen. Mantorp lägger ju inte några stora pengar på enskilda lopp, det högst doterade loppet under året är fyraåringsloppet Ina Scots Ära i samband med V75 lördag 2 juni. Där är förstapriset 300.000 kr. Detta får till följd att vi kan ligga på en bra nivå de allra flesta tävlingsdagarna.

 

Snart är topphästarna ute igen…
Vi går mot ljusare tider och det dröjer nu inte länge förrän topphästarna kommer ut på bred front. Nästa tävlingsdag är måndag 12 mars med V64. Därefter är det dags för vårens största tävlingsdag. Lördag 24 mars står Mantorp som värd för V75. Förutom försök i samtliga divisioner avgörs då också årets upplaga av UltraStayern. Med sina mastiga 3640 meter handlar det om årets längsta V75-lopp i landet.
Den absolut största tävlingsdagen under året brukar vara V75-dagen i början av juni. Lördag 2 juni är årets datum med bl a Ina Scots Ära och Östgötaloppet.
Och missa nu för Guds skull inte V86-dagen, som nämnts ovan, onsdag 1 augusti. Håll åtminstone kvällen fri i agendan för Mantorptravet. Börja redan nu fundera på hur ni ska trassla er ur ett besök på Skänninge Marken som pågår onsdag-torsdag.

 

Revansch för Catch My Love?
Tomasz Wisniewski är Mantorps senaste tillskott i proffstränarkåren. Hans fyraårsmärr Catch My Love kommer åter ut i kvällens första V64-avdelning. Hon svarade för en fantastisk upphämtning efter galopp senast och är ute efter revansch nu. Dessutom behöver hon ett lopp inför nästa stora uppgift som är Margaretas Tidiga Unghästserie tisdag 13 mars. Just det lopp hon vann i fjol för den ett år yngre kategorin.
Här kan Tomasz ha något riktigt stort på gång i kullens kommande stora uppgörelser. Och ett affischnamn för sin tränarrörelse!

 

Välkomna!

 

Thomas Knutsson
Sportchef

Senast ändrad fredag, 16 februari 2018 11:39

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg