fredag, 15 februari 2019

Andy Pandy mot fjärde årssegern?

Skrivet av  Publicerad i Före tävlingsdag torsdag, 07 februari 2019 09:12
Betygsätt den här artikeln
(29 röster)

Från Mantorpsprogrammet inför tävlingsdagen måndag 11 februari 2019.

 

Till förra tävlingsdagen på Mantorp blev det dubbel jackpot eftersom det varken blev utdelning på fem eller sex rätt vid Rommes V64-tävlingar fredagskvällen innan. 
Den här kvällen får vi dock nöja oss med en omgång utan jackpot.


Kung Bore ställer till det
Vintern har slagit till på allvar även i södra Sverige med relativt stora snömängder som följd. På de breddgrader vi håller till växlar dock vädret snabbt mellan minus- och plusgrader. Nu tycks vi åter kommit in i en mildare period. Det här ställer naturligtvis till en del problem när det gäller möjligheterna att hålla tävlings- och träningsbanor i bra skick. Det vet alla som ägnar sig åt travsporten på ett aktivt sätt.

Andy Sveriges segerrikaste

Efter januari månads tävlingar är Andy Pandy One landets segerrikaste häst. Han är den ende med tre segrar efter årets första månad. En av segrarna togs på Mantorp förra tävlingsdagen och Mats L Andersson är åter på plats med Andy i kväll. Ekipaget siktar mot den fjärde årssegern i V64-5.
Bakom Andy Pandy One återfinns ett helt koppel med hästar med två januarisegrar, däribland de båda Mantorpshästarna Bird Parker och Hugo R.C. Den förstnämnde finns på startlinjen i kvällens fjärde V64-avdelning. Även Hugo visar upp sig på banan i kväll, dock inte i tävlingssammanhang. Han ska istället motta priset för Månadens Häst.

Montélopp i kvällens V64

Kvällens montélopp har samlat 15 hästar jämnt utspridda på fyra volter. En omgång som innehåller tre voltstarts- och tre autostartslopp. V64-spelet såväl inleds som avslutas med ett stolopp. Fyra av de sex loppen går över medeldistans, utöver det ett sprinterlopp och ett långdistanslopp.

 

Enda tävlingsdagen i februari

Kvällens tävlingsdag är årets tredje på Mantorp och den enda i februari. Över huvud taget får vi se en hel del bra hästar på banan i kväll. Men den bredd på materialet vi är vana vid under sommarhalvåret, finns naturligtvis inte att tillgå den här årstiden.
Men från och med mars månad tävlar vi betydligt mer frekvent. Mars månad är en intressant månad. Den stora mängd topphästar som vintertränats brukar då vara redo för årsdebut. Förutsatt att träningsförhållandena varit goda.

Dryg månad kvar till V75

Lördag 16 mars står vi som värd för V75-tävlingarna. Förutom samtliga divisionslopp avgörs också femåringsloppet Kjell P Dahlströms Minne med 200.000 kr i förstapris. Mantorp ligger i år först i kalendern när det gäller femåringsloppen. Under våren finns senare Prins Carl Philips lopp på Färjestad och Berth Johanssons lopp på Umåker. Båda dessa lopp ligger dock i mitten av april.

 

Välkomna till kvällens tävlingar!

 

Thomas Knutsson
Sportchef

Senast ändrad måndag, 11 februari 2019 11:46

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg