söndag, 21 april 2019

Årets första V75-jackpot!

Skrivet av  Publicerad i Före tävlingsdag torsdag, 14 mars 2019 09:12
Betygsätt den här artikeln
(29 röster)

Från Mantorpsprogrammet inför tävlingsdagen lördag 16 mars 2019.

 

ATG kan åter slå på trumman för en V75-jackpot. Och det var ett tag sen. Faktum är att detta är årets första jackpot på V75! Och att det skulle bli Mantorp som bröt trenden låg lite i luften. För det verkar vara något alldeles speciellt förhållande mellan V75-jackpots och Mantorp. Det här är nämligen den åttonde raka V75-lördagen på Mantorp med jackpot!

ATG lockar med 40 miljoner i sjurättspotten. Och mycket tyder på förhand på att utdelningen kan springa i höjden. Omgången ser på det hela taget svår ut med bra klass på loppen. Okay, bara sju hästar i Gulddivisionen men det är ändå ett av dagens mest öppna och roligaste lopp där i stort sett ingen kan räknas bort från segerdiskussionen.

 

Tarzan mot klabbet: 5-4
Nej, det är inte något resultat. Istället handlar det om att Stefan ”Tarzan” Melander mönstrar fem deltagare i Kjell P Dahlströms Minne. Resten bidrar med fyra. (Hur många lopp har egentligen Stefan ”räddat” på senare år?).

Zack’s Zoomer är den i Tarzans kvintett med de främsta meriterna, åtminstone i Sverige. Denne återkommer nu till Mantorp där han i fjol vann vårt största lopp för fyraåringarna, nämligen Ina Scots Ära. Sen väntar vi fortfarande på att det på allvar ska lossna för Snowstorm Hanover.
Hemmafärgerna försvaras av Tomasz Wisniewskis Catch My Love som för övrigt också är startfältets enda sto.
Kjell P Dahlströms Minne får denna gång finna sig i att vara placerat utanför V75-ramen. Mot bakgrund av loppets totala kvalitet och sammansättning finns inte några invändningar mot det.
Kanske hade det sett annorlunda ut med ljus anmälan den här gången? Det vet vi inte och kommer aldrig att få reda på heller. Tankegångar finns dock på att öppna upp fler mörka propositioner för att istället göra dem ljusa.

 

Hyperintressant Gulddivision
Gulddivisionen tilldrar sig alltid stort intresse. Det är i den divisionen de allra mest kända hästarna vanligtvis återfinns. Dock inte lika frekvent under vinterperioden. Men just detta i sig ställer då Gulddivisionen ofta i fokus av just detta skäl…
Den här gången möter sju hästar upp bakom startbilens vingar i Guld. Ett antal som naturligtvis är i minsta laget men nu är det vår i luften och kvaliteten äntligen därefter. Vi får se fem topphästar årsdebutera vilket alltid är kittlande.

 

Nio hemmahästar inom V75
Inom de sju V75-loppen får vi se nio hemmahästar. Som nämnts också en tionde i Kjell P Dahlströms Minne. Två av dem vann V75-lopp under fjolåret, Indian Front och Ryssebo La Reine. Den sistnämnda gör nu sin tolfte start och har nu årsdebuten överstökad. En stentuff märr som inte räds varken utgångsläge och löpningsförlopp.

 

Årets första Sikta-försök
Tävlingsdagen avslutas med årets första försök i Sikta mot stjärnorna. Åtta försök leder fram till finalen måndag 7 oktober. Där vinkar ett förstapris på 200.000 kr.
Svante Båths Fort Knox har inlett karriären med två kassaskåpssäkra (!) segrar till bottenodds. Dock utan att behöva visa botten själv. En självklar favorit i ett lopp som ser ut att innehålla flera lovande treåringar.

 

Välkomna till Mantorptravet!

 

Thomas Knutsson
Sportchef

Senast ändrad lördag, 16 mars 2019 11:32

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg