Wisniewski vann på Färjestad

Färjestadtravet hade breddloppstävlingar igår och fem Mp-hästar provade lyckan. Bäst gick det för Tomasz Wisniewski som segrade med Solkattens Daizy. Två andraplatser noterades även genom Hugo R.C. körd av Astrid Carlfjord samt Peter Bengtsson-tränade Brad Frontline.

Fyraåriga Solkattens Daizy rosade inte marknaden i fjol som treåring. Fyra starter resulterade i lika många oplaceringar värda 500 kr/st.
Efter lång träning och frånvaro från tävlingsbanan i knappt ett år, så verkar nu Tomasz Wisniewski fått stoet på bättre tankar.
I comebacken på Örebro nyligen galopperade dock stoet bort alla chanser i startögonblicket.

Igår på Färjestad gick det bättre. Stoet kom turligt till ledningen efter ca 300 m och fick genast Lars Erixon utvändigt med Panzer Battalion.
Första varvet passerades på 1.18,4 och på slutrundan höjdes tempot något.
I slutkurvan tackade Wisniewski för sällskapet och ryckte ifrån Erixon. Istället var det Diva Crown-H Sundbom från rygg på ledaren som närmade sig bakifrån i början av upploppet.
När tussar och huvudlag hade använts så brisade stoet undan igen och vann lätt på tiden 1.17,3a/2140 m. Hennes förra rekord var från Örebro och löd på 1.19,3/2140 m. Dessförinnan 1.20,3a/2140 m.

Äger gör m4m Consulting AB & Ecanda AB och förstapriset uppgick till 10.000 kr.

Segern var Tomasz Wisniewskis första för året som körsven i tionde starten. För stallet var det årets fjärde seger i 47:e starten.

Dubbla andraplatser
Likaså Astrid Carlfjord, född 2001, kör inte så många lopp. Kuskformen är dock god efter ponnyloppssegrar på sistone och till Karlstad kom familjen Carlfjord till start med Hugo R.C. och Alice R.C..
Den förstnämnda körde Astrid själv och hon noterades för en andraplats på tiden 1.13,5a/1640 m. Den tioårige Echo-sonen spurtade fint över upploppet efter ett vilsamt lopp. Andraplatsen var värd 5.000 kr.
Alice R.C. som kördes av Isac Lindberg galopperade bort sig från ett snävt femtespår i voltstart.

Däremot gick det bättre för Peter Bengtsson som i samma lopp som Alice R.C. startade Brad Frontline med Jan Silvén som körsven.
Silvén ställde in taktiken på att följa ledaren Select Dream-L Erixon och det föll väl ut. Efter varvspassering på km.tiden 1.17,4 vann Select Dream bekvämt på tiden 1.18,1/2140 m. Brad Frontline som bitvis var trög följde med fint och fanns med i rygg över mål på nya rekordtiden 1.18,2.
Även här belönades leasingtagaren/tränaren Peter Bengtsson med 5.000 kr.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -