Uppvisning av Claw och Kim

Kim Erikssons fyraåring Claw fortsätter att imponera. Vid onsdagens tävlingar på Åbytravet tog hästen sin fjärde seger i hans sjätte start. Det handlade om en ren uppvisning från ledning. Nytt rekord och segermarginalen blev tre längder!

Från spår tre bakom bilen var siktet inställt på ledningen och så blev det också, efter att United Töll hade utmanat om tätpositionen första 200 m. Körande Anders Christiansson fick snällt styra ned i rygg på Claw som öppnade första halvvarvet på 1.11,7.
Även Lufti Kolgjini avvisades kort därefter i ett spetsförsök med Umami Face.
   
Första kilometern passerades på 1.14,6. På slutvarvet såg förföljarna slitna ut och efter att 1500 m avverkats på 1.15,0 så ”lämnade” Kim Eriksson fältet bakom sig för gott.
In på upploppet kom Mp-hästen i ensam majestät och i avstannande stil kunde han vinna på nya rekordet 1.14,9a/2140 m, detta med en avslutning sista 500 m på 1.14,1!

Segerpremien uppgick till 40.000 kr och fyraåringen ägs av Stall Malmqvist KB i Visby. Nu ståtar hästen med en total startprissumma på 146.500 kr. Startpoängen är 2.215 och STL-loppen närmar sig?

Flera fina insatser
Det noterades flera fina insatser under onsdagskvällen av Mp-hästarna.

På Åbytravet startade även Oskar Svanberg med Global Unspoked i ett V86-lopp. Från yttersta spåret kändes ekipaget ”bortlottat”. Oskar tog en lugn start och anslöt i 4-5 par invändigt. På upploppsrakan passerade han tre konkurrenter på det innersta open-stretch spåret sista 100 m och slutade tvåa bakom vinnande Louie Brodde. Andraplatsen var värd 30.000 kr. Tiden blev 1.12,4a/2140 m vilket är nytt rekord för sexåringen.
Global Unspoked eller ”Spiken” som han kallas i stallet går nu vidare till ett lopp på Solvalla under Elitloppssöndagen.

På Solvalla i onsdags slutade Susanne Janssons femåring Midsomermere trea på km.tiden 1.15,9/2140 m. Detta i hästens andra start i karriären.
Den femårige sonen efter Judge Joe-Windermere fick ett fint lopp i rygg ledaren. Över upploppet följde han fint till tredjeplats bakom Powerbank och Load Master. Vinnaren noterades till 1.15,8.
Tredjeplatsen var värd 11.000 kr.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -