Det är sällan en travare är obesegrad efter fyra starter. Men en som klarat det är Triton som igår fortsatte segertåget på Mantorp för amatören Mats Gunnarsson.

Triton fortsatte segerraden!

Lunchtävlingarna på Mantorp under tisdagen innehöll flera goda prestationer. Men det som fastnade mest på näthinnan var när Triton vann fjärde raka segern och är fortfarande obesegrad.

För många år sedan var amatören Jan-Erik ”Blixten” Gunnarsson från Nyköping en flitig och framgångsrik gäst på Mantorp. Idag är han som 76-åring fortsatt verksam men nu som medhjälpare till skicklige sonen Mats Gunnarsson.

I fyraårige valacken Triton ser det ut som de fått fram en riktigt fin travare. Igår värmde hästen sämre än vid sina tidigare segrar. Men när loppet skulle avgöras var Triton lika bra som vid sina tidigare tre segrar och vann på fina tiden 15,6 över medeldistans.

-Triton är otroligt fin och han sköter sig själv. Lite stänkrädd är hästen, men när jag petade till honom så gick han direkt fram i rygg. När man har en sådan här bra häst är det inte svårt att köra, berömde Mats Gunnarsson efter målgång.

Dubbelseger för Jepson

Carl Johan Jepson är på väg mot ett nytt kuskchampionat på Mantorp. Igår styrde han inte två vinnare och har nu 26 segrar, sju fler än tvåan Jorma Kontio. Första triumfen tog i det inledande loppet med Milord, som hushöll rätt med krafterna och spurtade förbi alla över upploppet.

Carl Johans andra dagsseger var mer väntat med Veams Benelli. Stoet placerades bakom stenhårt dragande Bette Streamline. I slutsvängen började Veams Benelli jaga ledarhästen och tidigt in på upploppet kopplades segergreppet.

Tränaren Toste Norgren var förstås nöjd efter segern.
- Om du visste hur mycket besvär det har varit med henne.
- Hon har bara blivit bättre och bättre på slutet. Det lovar gott, jag är väldigt nöjd.

Första för Rikard Skoglund

En av landets mest framgångsrika körsvenner är Rikard N Skoglund. Men trots det har han aldrig fått besöka Mantorps vinnarcirkel. Igår spräcktes dock vallen när Rikard styrde in Dats Caballo som vinnare i den andra V4-avdelningen trots ett lopp utvändigt ledaren.

-Egentligen gick loppet för sakta för att vinna från dödspositionen. Men jag gjorde ett ryck 250 kvar när en konkurrent bakom fick fritt. Vi fick då ett litet försprång som hästen höll till mållinjen. Idag var Dats Caballo bara bäst, betygsatte segerkusken.

Årets andra för Jonny

Hemmaseger blev det även i det sjunde loppet som spetsvanns av Jonny Stjernström med treåriga Maharajah-avkomman Being Jolly. Jonny körde till ledningen och efter ett lugnt inledningsvarv (1.19,6) höjdes tempot på slutrundan. Being Jolly vann knappt men säkert med en hals marginal på tiden 1.17,9/2140 m.

Tränaren Jonny Stjernström kunde dra en lättnadens suck efter loppet.
- Jag har varit tränare i 33 år och denna häst har varit den största besvikelsen hittills, för att han inte har släppt till förrän nu.
- Han har till och med slagit mig ur vagnen och därför har han nu varit valack ett tag.
- Han var lite seg även idag, men den dag jag kan dra tussarna på hästen, då blir det bättre kan jag lova berättade en nöjd hemmatränare.

 

Tomas Thell / Roger Elebring

Triton - Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!