Julia Andersson med pokalen tillsammans med prisutdelaren Claes-Göran Svensson

Trippel av Micke, fem av fem av Julia!

Visbytravet hade säsongsavslutning i torsdags och fyra av tio lopp gick till hästar körda eller ridna av Mp-licensierade aktiva.
Micael Stjernström tog en trippelseger medan Julia Andersson förlängde segerraden i Visby med en pinne.

Micael Stjernström har varit en flitig gäst på Visbytravet under året. Han gjorde totalt 76 uppsittningar och slutade efter finaldagen på totalt sex segrar. Det innebar en åttondeplats i championligan.

Under finaldagen togs en trippelseger och det var sannerligen inte med några speciellt betrodda hästar.
Tjelvar Andersson-tränade Rasmus Raz inledde segrandet till drygt sex gånger i ATG’s vinnarspel. Rasmus Raz tog årets tredje seger, varav den andra med Micke Stjernström. Förstapriset uppgick till 30.000 kr.

Treåriga stoet Brown Eyed Girl gjorde karriärens sjätte start. Micke har faktiskt kört stoet, som tränas av gotländskan Camilla Hilltorn-Bogren, i fem av dessa!
Nu kom första segern och den belönades med 50.000 kr. Vinnaroddset här uppgick till 15 ggr. Segertiden blev fina 1.15,4/1620 m.

Trippeln avslutades med Henrik Hoffman-tränade Mistelns Zudersand som tog karriärens andra seger i dennes 32:a start. Micke hade kört hästen vid ett tillfälle tidigare med en femteplats som resultat. Nu gick det bättre och det femåriga stoet vann på tiden 1.16,8/2140 m till elva gånger på toton. Förstapriset uppgick till 12.000 kr.

Julia Andersson är mer sparsam med besöken på Visbytravet. Femte ritten på banan i år innebar oslagbara femte segern! Julia tog därmed hand om årets montépokal och bilden ser vi Julia med pokalen tillsammans med prisutdelaren Claes-Göran Svensson.
Montépokalen reds i åtta löpningar och fem av dessa vanns alltså av Julia Andersson!

Segerhästen var Thomas Jonsson-tränade Jaguar Zon som därmed tog andra raka segern i monté, med Julia Andersson.

Segertiden skrevs till 1.15,3a/2140 m efter en tuff batalj mot Digital Promise-Anna Erixon.

Förstapriset uppgick här till 20.000 kr.

Jaguar Zon var favoritspelad till 2,70 i odds och faktum är att Julias fem vinnarhästar på Visbytravet i år har varit spelade mellan 19 och 27 för 10!

Med fem segrar på Visbytravet placerade sig Julia på en tiondeplats i championligan, två platser bakom Micael Stjernström alltså.
I riket bland montéryttare ligger Julia just nu på en sjundeplats med elva segrar på 56 ritter.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!