Travcash: Intervju med Christer Johansson

Mantorptravets referent Albin Engdahl är en av flera personer som driver websidan Travcash.se
Inför lördagen har Albin själv intervjuat Christer Johansson som har Perfect Gede till start i V75-1.
Kanske den bästa hemmachansen inom V75 på lördag? Håll till godo nedan.

”Mantorptravet är på tapeten kommande helg och då har vi varit i kontakt med Christer Johansson, som har sin spännande valack Perfect Gede till start i V75-inledningen. Trevlig läsning!

– Hej Christer! Kul att du vill vara med. Till att börja med har jag inte kunnat undgå att se att du bara har en häst på träningslistan för tillfället. Har det alltid varit så och hur kommer det sig, i sådana fall?

– Nae, så har det väl inte alltid varit. Vi höll på med lite uppfödningar under 90-talet och övergick från rid- till travhästar mer och mer, så lite mer drag har det varit. Nu har jag dock en firma, så travtränandet är bara en rolig hobby vid sidan av. Jag har iallafall alltid haft minst en häst och visst hade det varit kul med någon mer i framtiden.

– Okej, då förstår jag. Men det måste vara riktigt kul att då kunna ha en häst som platsar på V75, om man bara har en menar jag? Hur kommer det sig att det blev just Perfect Gede?

Han är som en familjemedlem för oss

– Ja, det är jättekul! Jag köpte honom av samma uppfödare som Pronger, vilket var en häst som också gick rätt så hyfsat. Den rackaren sålde jag vidare till Skåne och sedermera Malta, men ”Pelle” kommer vi däremot aldrig sälja för han är som en familjemedlem för oss.

– Härligt att höra! Hur har karriären sett ut då för denna nu åttaårige valack?

– Den har inte varit spikrak, om vi säger så. Jag blev förtjust i honom redan när jag såg honom i hagen och jag körde in honom själv som tvååring. Han var ungefär ett år efter så sett, men när man gasade lite kändes det verkligen att det var något extra. Jag trodde då givetvis att vi skulle få väldigt roligt med honom och att han skulle forsa genom klasserna, men hans talang speglade inte av sig på psyket dessvärre och det har varit väldigt mycket strul på vägen. Nu har vi dock haft betydligt mer tid att lägga på honom och då har framgångarna kommit!

Lämnar över det taktiska till kusken

– Skönt att höra. Om vi ger oss hän uppgiften på lördag. Det blev springspår för er del, så hur kan han öppna och vad är drömscenariot?

– Ja, det är väl frågan det. Han har ju visat tidigare att han går bäst i ledningen då han är lite trög i ryggar, men samtidigt har han utvecklats på slutet så en ryggresa där framme behöver inte vara fel heller. Det taktiska lämnar jag alltid över till Micke, men visst är drömmen att se han framme i spets. När det gäller startsnabbheten i volt så har han varit hopplös tidigare i karriären när det gäller den startmetoden, men han har bättrat sig och nu gäller det istället vilket huvudlag vi skall använda.

– Hur då menar du?

– Jo, han är nämligen som säkrast på benen med öppet huvudlag och utan käk.. Men skulle vi köra så så är han som en traktor ut och spetschansen är lika med noll. Nej, vi får nog pröva med helstängt och käk om vi skall ha med detta att göra.. Det är antingen gunga eller ledning som det valet kan resultera i, så vi hoppas på det bästa.

– Det får vi verkligen. Jag noterar att han står perfekt inne i klassen. Var det tanken att han skulle göra det till den här hemmauppgiften, eller var det lite av en slump?

– Nej, det var inte meningen faktiskt. Det är svårt att matcha in sådär, men det här blev ju bra. Hade han inte blivit grovt störd på Solvalla i den näst senaste starten så hade han ju vunnit även det loppet och då hade han varit i en annan klass nu, så det handlar helt enkelt om tillfälligheter.

Bedömer segerchansen för Travcash

– Då är jag med. Avslutningsvis, hur skulle du ranka din häst i loppet? Hur bedömer du segerchansen?

– Utan att vara fullt påläst så skulle jag ranka han någonstans trea-sexa i loppet. Björns häst och dansken är ju bra, vad jag kan förstå. Segerchansen ligger väl runt en sexa-sjua på en tiogradig skala.

– Härligt! Tack för din tid Christer och lycka till på lördag önskar Travcash!”

Länk till artikeln: https://travcash.se/v75-tips/

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -