Mantorptravet - travsport

Torsdag 9 Maj | Mantorp Travsport | Jespers andra i karriären

Snart 17-årige Jesper ”Jeppe” Ljungeskog tog karriärens andra seger, då han vann i Eskilstuna i tisdags med Tracks som tränas av Tomas Johansson.

Jeppe, med åtta lopp på kontot, körde ett lopp som ett fullblodsproffs inte hade kunnat göra bättre!

En snabb och stabil öppning bakom bilen med Tracks som var placerad som fyra på innerspår, en bra bit efter tätduon som öppnade första 500 m på 1.09,0!
När tempot sänktes i täten 1400 m kvar, gled Jeppe ut i dödens för att kort därefter bli avlöst då Phototoy-A Lövdal avancerade fram utvändigt om ledande Miss Melinda-F Söderberg.
Första varvet passerades på 1.15,3 och på slutrundan var ledaren märkt av den tuffa öppningen och ”kastade in handduken”. Phototoy övertog ledningen med Tracks i släptåg där bakom.

- annons -

Mer om vår nyhet...

När 250 m återstod av loppet vreds Mp-hästen ut i andraspår och utmanade ledaren. Sista biten in mot mål var åttaåringen starkast och avgjorde till en säker vinst på tiden 1.15,4a/2140 m.

Förstapriset uppgick till 10.000 kr och hästen ägs av Göran Linge i Linköping. Hästens skötare är Hanna Carlsson.

Jesper Ljungeskog debuterade som körsven i fjol som 16-åring och körde fem lopp. Redan i tredje starten kom första segern, med Elegant Frost på hemmaplan 18 augusti. Elegant Frost var hårt betrodd (42 för 10) medan Tracks delade ut över 17 ggr på totalisatorn.

Foto: ALN

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.