Mantorptravet - travsport

Torsdag 9 Maj | Mantorp Travsport | Etta och tvåa på Solvalla

Fem hästar från Mantorptravet provade lyckan på Solvalla igår kväll. Bäst gick det för Stefan Dahl-tränade Pelas Ethos som vann ett amatörlopp med Mats Gunnarsson, samt Symphonic Ida som slutade tvåa i ett försök till Diamantstoet. Kim Eriksson körde den av Per K Eriksson-tränade hästen.

Pelas Ethos deltog i ett amatörlopp och körsvennen Mats Gunnarsson körde hästen för sjätte gången. Mats som hade licens på Mantorptravet 2007-2017 har förmågan att vinna ofta på Solvalla. Segern igår var Mats 18:e av totalt 35 i karriären.
Från ett innerspår bakom bilen togs en lugn öppning och ekipaget återfanns som trea på innerspår efter ett halvvarv. Efter ca 700 m styrde Mats Gunnarsson ut i andraspår och hamnade därmed i 4-par ytter.
I täten kördes det i ett friskt tempo. Första 500 m på 1.10,3 följdes av 1.13,8 första varvet på Harvey Boko. På slutrundan smög Pelas Ethos med i andraspår och var fastlåst tills 300 m återstod av loppet.
När luckan uppenbarade sig speedade Mp-hästen vasst och fick tag i ledaren kort före mål.
Segertiden blev 1.15,0a/2140 m och förstapriset uppgick till 40.000 kr.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Den sjuårige travaren ägs av Jaana Dahl i Vreta Kloster och maken Stefan Dahl tränar. Hästskötaren är Michaela Dahl som syns på bilden tillsammans med hästen och Mats/Stefan.

Segern var Stefan Dahls fjärde i år på 21 starter och stallets hästar har sprungit in 217.400 kr.

Symphonic Ida slutade tvåa i ett försök till Diamantstoet och fick 62.500 kr i prispengar. Stoet som har utvecklats fint i år efter omlagd träning startade från spår sex bakom bilen. Inledningsvis hamnade ekipaget illa till runt den första kurvan.
Ledande Pippi Roc tvingades till tuffa 1.08,5 första 500 m för att ta hand om ledningen. När Kim Eriksson kom farande och utmanade om ledningen fann Erik Adielsson för gott att överlåta ledningen till Mp-hästen. Upp till varvning kom Symphonic Ida på fortsatt tuffa 1.12,9.

På slutrundan fick Symphonic Ida dra undan i ett hårt tempo. Flera smygkörda hästar från de bakre regionerna i fältet förbättrade sina positioner. Mest att köra med upploppet ned hade Örjan Kihlström med Daniel Redén-tränade Fast Moving Cash som fick sträcka ut 300 m kvar.
Örjan Kihlström fångade in Mp-hästen kort före mål och segrade på 1.13,2a/2140 m. Samma tid för Symphonic Ida.

Andraplatsen i det sista försöket gör att det femåriga stoet nu är klar för final i Diamantstoet som avgörs under Elitloppshelgen. 250.000 kr väntar på segrarinnan och Symphonic Ida möter förmodligen bland annat Mp-hästen I’m A Believer som startar 20 m bakom.

Per Rodert & Christina Nilsson är såväl uppfödare som ägare.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.