Mantorptravet - travsport

Torsdag 25 April | Mantorp Travsport | Kim och Tomasz

Mantorpsprofilerna Kim Eriksson och Tomasz Wisníewski ramade in V86-tävlingarna på Jägersro och Solvalla under onsdagskvällen.

Kim lånekörde segermaskinen Gento till seger i V86-1 medan Carl Johan Jepson återigen fick ”låna” Solkattens Chiron och styrde denne till en säker spurtseger i V86-8.

Holländskfödde Gento har tävlat på svensk mark sedan maj i fjol och manageras av amatörtränaren Patricia van der Meer. Efter fyra raka segrar 2018 tävlade hästen tveksamt i fem starter. Nu verkar Gento åter vara i toppförfattning och dom två senaste loppen med segrar som följd har tagits med Kim Eriksson i vagnen.
Igår ”bombade” Kim mot ledningen och fick överta mot Inertial-J Sjunnesson mitt i den första kurvan. Efter hårt tempo (1.12,9 första 1000 m) fortsatte ekipaget i ett stentufft tempo på slutvarvet och Inertial hängdes av i god tid före mållinjen. Segertiden skrevs till goda 1.12,6a/2140 m. Nu väntar kanske STL och V75 för sexåringen?

- annons -

Mer om vår nyhet...

V86-avslutningen på Solvalla såg Jägersro-gästen Cesare Borgia som storfavorit och körande Marc Elias körde ett liknande lopp som Kim Eriksson med Gento. Efter passering första varvet på 1.13,9 pressade Stefan Melander hårt med Eicas på slutrundan och favoriten var slagen redan i slutsvängen.

Mp-hästen Solkattens Chiron som hade lottats till ett innerspår kunde som väntat inte vara med i startrusningen men Carl Johan Jepson tog sig snabbt ut i andraspår och anslöt i en position i 3-par ytter. På slutvarvet kunde han smyga med i ryggen på Intense Boko-L Witasp tills upploppets början.
Där attackerade Mp-hästen och upploppet ned sprang han klart snabbast och säkrade segern med en längs marginal.

Segertiden skrevs till 1.14,0a/2140 m, alltså tre tiondelar sämre än vad som krävdes vid segern på hemmaplan 2 april. Förstapriset uppgick till 60.000 kr och ägarna Bio Consulting i Söderköping AB m flera jublade förstås ihop med kusken Carl Johan Jepson (bilden). Denne berömde fyraåringen efter From Above.

- Han är bra och visar en stabil utveckling. Jag förstod att jag ej kunde hålla ledningen men kom ut smidigt i andraspår. Att sedan loppet kördes i ett bra tempo var bra för oss.
- Vi fick en fin resa och jag hade inte koll på hur länge ”Tarzans” häst skulle hålla, den höll ju otroligt bra!
- Min avgjorde säkert och han kändes bra hela upploppet ned. Han tog i och gjorde det mycket bra avslutade en nöjd Jepson.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.