Mantorptravet - travsport

Torsdag 2 Maj | Mantorp Travsport | Ny seger för Pelles Ida

Per K Erikssons hästar har visat uppåtform den senaste tiden. Dom tio senaste starterna har resulterat i två segrar och ett andrapris. Dessutom har 11- och 12-tider noterats av två hästar. Pallplaceringarna har tagits av Symphonic Ida och på Valborgsmässoafton slog stoet till med en seger på Solvalla. För övrigt hennes andra i karriären på Solvalla, av totalt fyra.

Körande Ulf Eriksson hade ett tiondespår bakom bilen i en s k spårtrappa med femton startande. Symphonic Ida blev hängande i spåren den första biten och t ex Wordfeud från det tredje ledet (spår 13) hamnade före Per K Erikssons häst.

Tur i oturen var dock att täthästarna kivades om ledningen. När Flying Knight kom upp till varvning var det den tredje hästen som hade haft taktpinnen på inledningsvarvet. Km-tiden skrevs till 1.13,9 med betydligt snabbare första 500 m.
Björn Goop attackerade just med Wordfeud när 1100 m återstod av loppet och nådde dödspositionen ca 200 m senare.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Ulf Eriksson valde att sitta kvar och tog istället ryggen på Ashram när denne anföll i tredjespår 900 m kvar. Ashram var en bra rygg som Symphonic Ida nyttjade ända till upploppets början. Wordfeud tog ned ledaren men stoet hade inget svar då Symphonic Ida ”ställde frågan” ca 100 m innan mållinjen.

Symphonic Ida seglade ifrån konkurrenterna och vann övertygande på tiden 1.14,5a/2140 m.
Förstapriset i loppet som var ett försök ingående i MälardalsCupen hade ett förstapris på 60.000 kr. Därmed har stoet sprungit in 98.500 kr på årets fem starter.

Per Rodert och Christina Nilsson är såväl uppfödare som ägare.

Finalen i MälardalsCupen avgörs i Eskilstuna onsdagen 17 juli.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.