Mantorptravet - travsport

Tisdag 7 Maj | Mantorp Travsport | Wisniewski och Eriksson tog tränardubbel

Fem dubbelsegrare fanns det på Mantorptravet igår. Mest lyste tränarna Christoffer Eriksson och Tomasz Wisniewski med egentränade hästar (Barista Oak/Loveexplosion H.C. och Solkattens Chiron/Pyrit). Även kuskarna Oskar J Andersson, Carl Johan Jepson och Jorma Kontio lyckades köra till sig en dubbelseger med lånegods. Oskar J Andersson vann dock övertygade med egentränade Urgent Call.

Dubbel för Wisneiwski
Fjärde raka segern vann fyraårige Solkattens Chiron för hemmatränaren Tomasz Wisniewski i den första V64-avdelningen. I slutsvängen såg det lite oroligt ut när framförvarande Loquito Star stack ifrån med ett par längder. Men in på upploppet kom Solkattens Chiron med sin sedvanliga slutrökare och avgjorde i god tid innan mållinjen.
- På förhand var jag lite orolig över den korta distansen. Men tempot var högt uppskruvat och jag fick den ryggen jag önskade. När jag ryckte tussarna i slutsvängen svarade hästen rejält och avgjorde lätt, berömde körsvennen Carl Johan Jepson.

Tomasz Wisniewski nöjde sig inte med en dagsseger, utan i det tionde lopp vann fyraåriga Pyrit karriärens första seger efter ledning från start till mål.
- Hästen blir bättre och bättre för varje. Han är stark och utvecklas fint berättade Jorma Kontio efter segern.

Tack vare dubbelsegern gick Wisniewski upp i topp i ligan tränarchampionatet på Mantorptravet. Med sju segrar leder han före stortränare som Robert Bergh (6), Timo Nurmos (5) och Svante Båth (4)

- annons -

Mer om vår nyhet...

Egentränad dubbel till Eriksson
Christoffer Eriksson från Jägersro är mest känd som en av landets bästa catchdrivers. Men han har också en ganska stor tränarrörelse med 50 hästar och igår vann skåningen dubbelt på Mantorp inom V64-spelet.

V64-spelet hade två storfavoriter Ninepoints Lover och Ivanhoe, båda streckade på över 60% av systemen. Men ingen av favoriterna höll, utan fick nöja sig med andraplatser. Den som sänkte Ivanhoe var Loveexplosion H.C. och Christoffer Eriksson, som med ett mäktigt speedryck flög förbi storfavoriten in mot slutsvängen. Loveexplosion H.C. fick en stor ledning och vann överlägset.
- Det är tuffa lopp på Jägersro och min häst har härdats där. Han har en helt annan fart i benen därigenom. Loveexplosion H.C. är en bra häst som förhoppningsvis blir en rikstotohäst framöver, trodde Christoffer efter triumfen.

Christoffers andra vinnare Barista Oak imponerade också. Här valde han att ta en lugn dödens, för att sätta in stöten på sista långsidan så att värsta konkurrenterna skulle få svårt att ta in mark. Barista Oak tog över taktpinnen innan slutsvängen och stack undan till en överlägsen seger före bra avslutande Nika.
- Barista Oak var lite svag i kroppen som ung och hade en del bekymmer. Därför har han inte börjat starta förrän i år, men han gått bra i varje start. Jag valde att inte vara med i körningen från början. När han kände att han rådde på ledaren, så blev han kaxig och stack undan, betygsatte segerkusken.

Rysk segermaskin överraskade
Den andra storfavoriten som förlorade inom V64-spelet var Ninepoints Lover. Det såg ut som att favoriten skulle vinna halvvarvet från mål, då han ledde med klar marginal. Men den ryskfödda travaren Grammofon sög sig närmare runt slutsvängen. När man svängde in på upploppet kopplade Grammofon omgående ett grepp på storfavoriten och vann med en säker längd för sin tränare Jevgeni Ivanov som är bördig från Estland men med proffslicens på Solvalla.

Tomas Thell / Roger Elebring

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.