Mantorptravet - travsport

Tisdag 30 April | Mantorp Travsport | Karin Hall i topp

Extra roligt är det när små amatörer från räjongen firar framgångar. En som riktigt klivit fram i rampljuset 2019 är 32-åriga Karin Hall från Gunnebo strax utanför Västervik. Igår segrade Cognac Sisu (bilden) med Ulf Eriksson i vagnen.

Karin Hall har åtta träningshästar för dagen, de flesta har hon fått in från andra större proffstränare efter att de blivit skadade. Hennes träningsstall har gjort 35 starter i år, tagit tre segrar, fem andra- och två tredjeplatser. Karin Hall har med 214.500 kr inkört tagit hand om tätplatsen bland Mantorpstravets amatörer. Så som hästarna tävlar för dagen blir det ett spännande år.
Igår var Västerviksamatören nära en dubbelseger. I den andra V4-avdelningen hade hon favoritspelade Forever Newport. Hästen ledde klart in på upploppet, men i sin ensamhet stumnade han till och blev upphunnen av vasst spurtande Shutter Island (se nedan).

Karin Hall var även favoritspelad med Cognac Sisu i den fjärde V4-avdelningen. Körande Ulf Eriksson körde direkt till ledningen och sedan vann den sjuårige valacken överlägset.
-Karin Hall är duktig på att träna. Idag var vi nära två segrar. Cognac Sisu var idag ännu rappare i värmningen än när han vann senast. Vi fick ledningen enkelt och segern blev väldigt lätt, berömde Ulf Eriksson efter målgång.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Segrar även för Stefan Dahl och Mikael Selin
Stefan Dahl ligger på en andraplats bland amatörtränarna på Mantorptravet med 177.400 kr inkört till stallet via tre segrar. Två av dessa har Shutter Island tagit under april. Körande Carl Johan Jepson hade ett åttondespår på 2160 m att brottas med.
- Jag kom aldrig ut från innerspår och satt väl som femte häst på innern. Som tur var ville en konkurrent attackera i fjärdespår på upploppet och då smet jag ut däremellan. Hon avslutade riktigt bra till seger berömde Carl Johan efter loppet.

Mikael Selins Real Marke spräckte segernollan i ett lopp som lockade med 10.000 kr i förstapris. Endast sex hästar fanns i startlistan och loppet blev odramatiskt. Real Marke tog hand om ledningen och därifrån fick körande Ulf Ohlsson dirigera tempot till 1.17,6 första kilometern. Det fyraåriga stoet hade sedan inga problem att sprinta undan till seger på nya rekordet 1.17,0a/2140 m.  

Trippel för Ulf Ohlsson
Segerrikast körsven igår var Ulf Ohlsson som styrde in tre vinnare. Redan i det inledande loppet styrde han in Pontiac S.W. till en säker seger.
Andra dagssegern kom med hemmahästen Real Marke (se ovan) efter ledning från start till mål.
Tredje dagssegern var bakom valacken Optimum Terminator, som trots ett lopp utvändigt ledaren var starkast och vann dagens treåringslopp.

Hack i häl var Jorma Kontio som vann en dubbelseger med Timo Nurmos-tränade duon Ivanhoe och Istanbul Boko. Två fint stammade fyraåringar som ni troligen får läsa mer om i framtiden.

Tomas Thell / Roger Elebring
Foto: Magnus Strömsten

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.