Mantorptravet - travsport

Tisdag 30 April | Mantorp Travsport | Dupree i Lotterian 1 maj

Stefan P Pettersson är åter på turné i Italien. Denna gång för att starta sexåringen Dupree i Lotterialöpningen. Dupree gör tredje starten i Stefans regi.
Gamla stjärnan Oasis Bi vann detta storlopp 2016 och i morgon får faktiskt ägaren P-G Svärd, Stefan och skötaren Martina Lundin återse sin stjärna på travbanan i Neapel.

I fredags startade resan hemifrån och via ett ordentligt stopp på vägen med övernattning, anlände sällskapet till en gård sex mil från travbanan i söndags.

- Vi är uppstallade vid en gård som även innehåller en travbana, så vi har kunnat förbereda Dupree på gården, likt som vi gjorde med Oasis Bi.
- Uppladdningen har gått enligt plan och försöksloppet med spår sex bakom bilen känns rätt så ok. Dom innersta spåren är inte optimala på banan i Neapel.

- Vi har en bra kusk i Björn Goop, även om han säkert är upptagen i finalen med samma ägares Disco Volante. Disco tillhör väl en av favoriterna i loppet och Dupree är inte tippad alls.
- Jag tror faktiskt vi har en bra chans att kvala in till finalen. Dom tre första i varje heat går till final. Annars finns ju även Consolationen.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Dom tre försöksloppen visas i ATG Live, plus finalen givetvis samt ett femte lopp. Dupree startarar kl 15.30 och finalen avgörs kl 18.15 samma dag.
Den samlade summan av prispengar i loppen uppgår till åtta miljoner kronor.

Defileringen kommer att ledas av Oasis Bi.
- Ja det stämmer. Av tradition så hyllas tidigare vinnare av Lotterian.
- I år blev det ju perfekt i och med att Oasis står uppstallad i Italien som avelshingst, visserligen 60 mil från banan, men ändå.
- Han betäckte idag (tisdag) och får stå över i morgon. Han är åter i ”tjänst” på stuteriet på torsdag.
- Vi får träffa Oasis i morgon förmiddag. Han kommer att finnas på publikplats i en hage och publiken kommer verkligen nära hästen.
- Det skall bli kul att träffa han igen. Hela detta arrangemang kan säkert bidra till några extra ston i betäckningssiffrorna avslutar en förväntansfull Stefan P Pettersson.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.