Mantorptravet - travsport

Måndag 20 Maj | Mantorp Travsport | Trippel och 1000-klubbs jubileum

Han är en travets gentleman Jorma Kontio alltid glad, artig och hjälpsam. Visserligen lite fåordig men en enastående travkusk. Igår vid Mantorps V64-tävlingar vann finländaren tre segrar.

Bildtext: Carl Johan Jepson nådde milstolpen 1000 segrar då han på måndagskvällen vann på Mantorp med Ad Hoc.   

Jorma Kontio vann dubbel inom V64-spelet. Först lotsade han in favoriten Zinco Jet, trots att hästen fick en tung löpning utvändigt ledande It’s Time. In på upploppet kopplade Zinco Jet greppet och Jorma Kontio såg sedan till att bakomvarande Vespertilio Jet inte fick chansen förrän segern var i hamn.
-Hästen var jättefin och riktigt bra. Jag väntas med att sätta in attacken på upploppet och Zinco Jet svarade rejält när jag ryckte tussarna, betygsatte trippelvinnaren.

Andra segern efter en bjudning
Jormas andra dagsseger med Callmesally i den tredje V64-avdelningen blev en riktig bjudning av ledande favoriten Ritz Guiness och Martin Malmqvist. I slutsvängen ryckte favoriten och öppnade helt för bakomvarande Callmesally. I sådana lägen är Jorma Kontio oerhört skicklig att skapa mod i hästarna han kör. Callmesally utmanade rejält och tidigt såg man att favoriten skulle förlora.
-Tränaren Mikko Aho var optimistisk på förhand, för hästen hade tränat bra. Vi fick ett perfekt lopp och det var en fin travare att köra, tyckte Jorma efter målgång.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Häst för de större loppen
Tredje dags segern var mer väntat, men fyraårige Istanbul Boko. Dryga varvet kvar lämnade Jorma Kontio köpositioner och klev fram till ledaren Zlatan Knick. Det såg lite segt ut halvvarvet från mål, men sedan blev det fart på Istanbul Boko som på några steg avgjorde loppet.
-Idag ryckte vi tussarna för första gången och då tog Istanbul Boko i ordentligt. Det är en riktig fin fyraåring, berömde körsvennen.

1000 segrar för Carl Johan Jepson
Jubileum blev det för 42-årige Carl Johan Jepson när han igår vann seger nr 1000 i karriären. Detta efter en ganska typisk kuskinsats av värmlänningen. Han körde offensivt för ledningen med Ad Hoc i den femte avdelningen för att sedan svara ut V64-spelets största favorit Jacques Noir. In på upploppet ryckte Ad Hoc till sig ett försprång och segern var aldrig i fara.
-Detta är en drömgräns för mig. När jag började köra kunde jag aldrig tro att det skulle gå att vinna 1000 segrar. Men det har gått bättre och bättre och då får man köra mer åt de bästa tränarna. På senaste tiden har jag vunnit flera klassiska segrar och det är jättekul, tyckte jubilaren.
Ytterligare en triumf tog Carl Johan Jepson i gårdagens avslutande lopp. Från rygg ledaren tråcklade han loss Amelia som med spänst i steget skar mållinjen som vinnare.

Tomas Thell

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.