Mantorptravet - travsport

Tisdag 16 April | Mantorp Travsport | Två hemmasegrar

Amatörtränarna Johan Leif Gustafsson och Karin Hall slog till med varsin tränarseger vid tävlingarna igår. Johan Leif’s Åskar Hebre vann den tredje löpningen medan Hall’s Cognac Sisu (bilden) avslutade kvällen tillsammans med Ulf Eriksson.

Micael Stjernström körde ett perfekt lopp med Åskar Hebre. Liftade med i rygg på ledande Ikaros Di Quattro och när denne galopperade för Hans Crebas mitt i slutsvängen kunde Stjernström köra ”rakt fram” till seger. Detta var årets nionde seger för Micael Stjernström och han är fortfarande segerrikast bland amatörkörsvennerna i Sverige 2019. Segern var Åskar Hebre’s första i karriären och Johan Leif Gustafssons andra för året.

Karin Hall’s Cognac Sisu har kommit tillbaka fint efter en gaffelbandsskada. Med tre lopp i kroppen var hästen segermogen i P21-loppet som avslutade travkvällen. Ulf Eriksson kunde inte försvara sig mot katapultstartande Monsieur Oli Doll men återtog ledningen mitt i den första kurvan. Resten av loppet var odramatiskt och hästen kunde länsa undan till en överlägsen seger, fem längder före tappra Adamant. Segertiden blev fina 1.15,8a/2140 m och det såg ut att finnas krafter kvar i mål.
Karin Hall leder tränarligan bland amatörerna, på Mantorptravet med 177.000 kr inkört hittills i år, via två segrar.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Det var annars en favoritbetonat omgång vid Mantorptravets V64-tävlingar. Men en skräll ordnade estländskan Olga Sehlova, när hon i den fjärde avdelningen lotsade in fyraåriga Nika till en lätt seger.

Olga Sehlova mötte jag för snart tio år sedan. Hon arbetade då med att köra in unghästar vid travbanan i Tallinn. Men redan då hade hon börjat tittat mot den stora granne Ryssland i öst. Där skaffade hon sig alltmer kontakter och sålde en del välstammade hästar. Ofta handlade det om toppstammade ston som kördes till de bästa hingstarna i Europa och franska toppar som Ready Cash och Bold Eagle.
En av första hästarna som föddes upp var den nu fyraårige Ready Cash-sonen Marrakesh. Ifjol vann han fem segrar innan Marrakesh som favorit förlorade det finska Kriteriet där han slutade fyra. Olga Sehlova har verksamhet i tre olika länder och i Sverige driver hon ett mindre stall i Nykvarn utanför Södertälje med sex unga hästar.
Hennes enda starthäst är fyraåriga Nika. Efter ett par imponerande triumfer var Olga Sehlovas sto ganska påpassat av spelarna inför gårdagens start på Mantorp. Stoet följde med från kön varvet från mål, men redan 300 kvar såg man att Nika skulle vinna.
-Hon är väldigt orutinerad och kan mest springa rakt fram. Hon måste får rutin och även klara kurvorna felfritt. Idag kände jag redan varvet från mål att idag vinner jag, avslöjade estländskan i segerintervjun.

Kim fällde favoriterna två gånger
En liten överraskning blev det även i V64-avslutningen. Förhandsfavoriterna Sete och Dream Night Palema fick svar av invändige Andy Pandy One. Det var full körning i 1.09-tempo innan Dream Night Palema fick ledningen efter 700 meter.
Den tuffa inledningen satte sig i benen på förhandsfavoriterna till slut. Perfekt framlotsad från bakspår var Kim Eriksson bakom fjärdehandsfavoriten Liam Dana. Med krafter sparat vid målgången skar duon mållinjen på fina tiden 12,2a.

Kim vann även ett försök ingående i ”Sikta mot stjärnorna”-serien med Claes Svensson-tränade Jetstream Rapida som spurtslog favoriten Gordon Mearas. Han har därmed tagit sju segrar på hemmaplan i år och är tre segrar efter Carl Johan Jepson som avstod tävlingarna på grund av en avstängning.

Tomas Thell / Roger Elebring
Foto: Magnus Strömsten

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.