Mantorptravet - travsport

Tisdag 16 April | Mantorp Travsport | Segrar för Dahl och Källberg

I helgen som gick vann både Stefan Dahl och Anders Källberg varsin tränarseger.

Mest pengar drog Stefan Dahl in då Shutter Island segrade i ett lopp på Axevalla med ett förstapris på 35.000 kr. Anders Källberg fick nöja sig med 10.000 kr då han själv ”rattade” sin d’Amore till en spetsseger på Vaggeryd.

Stefan Dahl-tränade Shutter Island kom till start i ett flerklasslopp och stoet tillhörde en av flera motbud till storfavoriten Erwin.
Från ett springspår på distansen 2160 m, prickade Peter Untersteiner fint och placerade stoet som trea på innerspår. En position som förbättrades ytterligare då Cayucos klev ut i dödens efter ca 600 m.
Loppets favorit Erwin attackerade när tempot i täten skärptes och Stefan Söderkvist blev hängande med hästen i spåren och var slagen redan ett halvvarv från mål.
Strax före sista sväng kom Peter Untersteiner ut i andraspår snett bakom ledaren med Shutter Island. Det sexåriga stoet kopplade greppet på ledande Brottarn snabbt och svarade även snabbt avslutande Cat’s Klondike den sista biten.
Segermarginalen skrevs till en halv längd och segertiden blev fina 1.15,6/2160 m.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Segern var Stefan Dahls andra för året och han ligger på en andraplats i tränarligan med 152.400 kr, bland amatörerna på Mantorptravet, efter ledande Karin Hall.

Även Anders Källberg grejade andra årssegern, såväl som tränare som kusk, då d’Amore vann ett autolopp över 2140 m.
Från ett femtespår bakom bilen pressade sig Anders Källberg till ledningen i mitten av den första kurvan.
Kort därefter kördes Carlossatisfaction fram utvändigt om Mp-hästen och tempot låg hela loppet runt 17-strecket. Trots det moderata tempot för klassen blev fältet splittrat redan efter ett varv. På slutvarvet var det endast Carlossatisfaction som kunde följa i Mp-hästens tempo. På upploppet lämnade dock d’Amore förföljaren och vann loppet säkert på tiden 1.17,3a.

På endast nio starter i år, gjorda av stallets hästar d’Amore och Mellby Eye Catcher, har två segrar och totalt sex pallplaceringar tagits. I pengar har det blivit 68.800 kr inkört till stallet. 

Foto: MVA Foto. Malin Albinsson

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.