Gårdagens största överraskning var I’m Just A Jade och Mikael J Andersson i V64-4.

Svår V64-omgång!

Det fanns på förhand flera stora favoriter inom V64-spelet igår vid Mantorpstravets tävlingar. Men bara årsdebuterande Vicar höll favoritskapet, för i de andra avdelningarna skrällde det friskt.

Det började redan i den första avdelningen där Assumetoberich var starkast på slutrundan. I ledningen fick Viking’s Topline bestämma, men varvet från mål kom Assumetoberich fram utvändigt. På slutvarvet pressade han musten ur ledaren och skrällde till drygt 20 ggr insatsen.

-Jag hade informationen att hästen tränat starkt, men att det kanske behövdes något lopp i kroppen. Egentligen gillar han inte dödspositionen, men jag tyckte inte att det fanns något att välja på när det gick så sakta därframme, ansåg Rikard N Skoglund efter segern.

Maharajah-son vann

Maharajah-sonen Vicar har hunnit bli sex år och har alltid ansetts som lovande. Igår gjorde han bara sin elfte start i karriären. Tränaren Pasi Aikio körde tidigt fram utvändigt ledaren. In mot slutsvängen tog han över taktpinnen, men in på upploppet började det ta emot.Segern blev ändå till slut ganska säker.

-Loppet blev som jag tänkt innan. När vi kom till ledningen började han vänta på de övriga som försprånget minskade. Jag tror Vicar kan bli bra bara han får upp farten, sa segerkusken i segerintervjun.

Förlorade med favoriter men vann med skräll

Därefter handlade det mycket om catchdrivern Mikael J Andersson. Först hade han favoriten Fredric Palema. Men trots ett smörlopp i rygg på vinnande Neo Sånna, var han chanslös att utmana Claes Svensson häst.

-Idag hade jag på känn att det kunde gå bra, för vi hade ett läge för att nå ledningen. Hästen kan ligga på så jag lät han springa på i sin fart, så jag brydde mig inte om att de bakomvarande fick fritt, berättade Claes om sin vinnare.

Mikael J Andersson tog omgående revansch med 40-oddsaren I’m Just a Jade. Duon drog i stenhårt tempo och ledde in i slutsvängen med 40 meter. Det tog emot sista biten, men skrällen var ett faktum.

Southwind Feji föll som favorit

Sedan skulle det bli en promenad i parken för Southwind Feji som var mest streckad i hela V64-omgången. Men hur än Mikael J Andersson försökte få fart på stoet så var hon aldrig segeraktuell. Istället klev andrahandsfavoriten The Lucky One in i handling från rygg ledaren på hårt dragande La Marke. The Lucky One spänstade förbi på lätta ben till vinst för Carl Johan Jepson.

V64-avslutningen blev en spurtseger för 15-oddsaren Warpaint som fick en fin rygg att följa bakom hårt betrodda Emma Rae på slutvarvet. 150 meter från mål fick hon anfallssignalen och avgjorde säkert.
Bara två systemet klarade raden och de fick 752.326 kr i utdelning för sex rätt.

Två hemmasegrar

Utanför V64-spelet togs två segrar av hemmahästar. Oskar Svanbergs löfte Jori Boko tog andra raka segern (mer om detta i separat artikel) och kvällen avslutades med en mycket imponerande dödensseger av Mellby Eye Catcher, körd av hästens tränare Anders Källberg.

Trots att det sjuåriga stoet var onödigt pigg utvändigt om ledande Syria A.T., som var hårt betrodd, hade hon mod och kraft att stega ifrån till enkel seger på km.tiden 1.15,7a/2140 m.
Mellby Eye Catcher vann även i årsdebuten 2019, då i första starten för Källberg och även senare under sommaren i ett lopp på Solvalla med 125.000 kr i förstapris.

Årsdebuten visade att hon blir att räkna med även under 2020!

Tomas Thell / Roger Elebring

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

ANNONS