Mantorptravet - travsport

Mantorp Travsport | Supreme Court åter en vinnare

Supreme Court och Julia Andersson slog till med en seger på Halmstadtravet 27 maj. Det var hästens första seger sedan 1 april i fjol. Dessförinnan, som ny hos Göran B Andersson, var hästen en segermaskin med sju segrar på ett drygt halvår.

Göran B Anderssons travare mötte flera etablerade topphästar i montéloppet. Hårt betrodda Prosperous galopperade kort efter start, störd av Julia som renderade i böter på 1500 kr och 14 dagars avstängning.
Viking Olympic-Malin Andersson var närmast bakom Mp-hästen som öppnade första 500 m på 1.10,6 och första varvet på lugnare 1.12,2.
Hårt betrodda Emmett Brown riden av Lina Renberg återfanns invändigt i fältet och kunde aldrig blanda sig i slutstriden.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Upploppet ned sprintade Supreme Court undan och kunde vinna ohotad på 1.13,3a/1640 m. Segern var Julias fjärde i år. Samtliga tagna sedan 10 april.
Göran B Andersson tog årets andra tränarseger. Båda tagna inom loppet av nio dagar och stallformen verkar stigande där.

Förstapriset i loppet var 30.000 kr.

Tanken var att Supreme Court skulle starta på Bjerke kommande söndag, i ett montélopp med 100.000 norska kronor till vinnaren. Men hästen kommer att strykas.
- Ja det stämmer. Han har en hovspricka sedan tidigare som behöver läkas ut helt berättar Julia Andersson.

Julia kan däremot se fram mot måndagen, då nyförvärvet Buddha gör första starten i Anderssons regi.
Tvåan i Svenskt Travkriterium 2014, bakom Je T’aime Express, värd en miljon kronor har köpts loss av delägare och lämnade Björn Goops träning i slutet av september i fjol.
- Han kom till oss direkt från Frankrike och var sjuk vid ankomsten. Blodvärdena var inte alls bra och vi tog beslutet i samråd med ägaren att kastrera hästen och släppa den på bete en tid.
- Värdena rättade till sig och sedan 12 april finns han hos oss som en leasinghäst.
- Han har tränat bra, ser ruggig bra ut i träningen och travar klockrent.
- Vi är nöjda om han följer med bra i årsdebuten och går en hyfsad tid. Det är inget spelobjekt denna start meddelar Julia Andersson.

Foto: Lars B Persson

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.