Superskräll av Wieselgren

Onsdagstravet bestod av tävlingar på Bergsåker och Solvalla. På båda banorna slutade det med segrar för hästar spelade över 100 ggr på ATG’s vinnarspel. Vinnaren på Solvalla var Mp-ekipaget Geting Akema, körd och tränad av Stefan Wieselgren.

Den sexårige travaren startade från ett springspår på tillägg och Stefan kom ur den första kurvan som femma. Samtliga dessa hästar återfanns på innerspåret med duon Aleksei Ride och Red Pond Phoenix som startade på grunddistansen, först i täten.

Första varvet i det splittrade fältet, avverkades på tuffa 1.16,0 och först när hästarna gick ut på slutrundan styrdes Zolasoray O.O. fram först i andraspår och där bakom smög Stefan fram med Geting Akema.

Första 2000 m passerades på 1.17,9 och in i den sista kurvan såg Geting Akema trött och smått avhängd ut.
In på upploppet hittade Geting Akema förnyade krafter och tog upp jakten på täthästarna där Zolasoray O.O. såg ut att gå emot segern. Sista 100 m var dock Geting Akema klart starkast och han vann till slut loppet med en halv längd.

Segertiden skrevs till 1.17,6/2660 m och ägarna Gläntan i Hälla HB, Söderköping kunde inkassera 30.000 kr.

Segern var Stefan Wieselgrens andra i karriären som inleddes i fjol och som omfattar 31 lopp. Första segern togs även den med Geting Akema på Vaggeryd i fjol.
Tränarkarriären har pågått längre. Startade 2015 och detta var Stefans 126:e start och nionde seger.

Geting Akema tog sin femte seger i karriärens 45:e start. Två av segrarna just på Solvalla. Den första i januari 2017 till fem gånger pengarna med Ulf Ohlsson. Nu alltså 109 ggr med Stefan Wieselgren!

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!