Spets och slut för Yoghurt

Det kördes breddlopp i Eskilstuna på tisdagskvällen. Åtta Mp-hästar tog chansen och det noterades en seger och ett andrapris. Vinnarhästen var Yoghurt Composite som kördes av Pierre Nyström. Det var hästens första seger sedan juni 2017.

Yoghurt Composite, som tränas av Angelica Björk var begåvad med ett andraspår bakom bilen. Siktet var ställt på ledningen och den positionen togs också med en skopa tur. Den s k solfjäder-effekten gjorde att två-tre konkurrenter som var snabbare än Mp-hästen den första biten, kunde svaras ut in i den första kurvan.

Efter snabba 1.12,3 första 500 m bedarrade farten rejält och upp till varvning kom fältet på 1.16,7.
På slutrundan höjde Pierre Nyström farten självmant och Yoghurt Composite fick genast någon längds försprång.
Cirka 400 m kvar höjdes tempot ytterligare och Yoghurt Composite lämnade konkurrenterna bakom sig, med flera längder.

Upploppet ned sprintade nioåringen undan och vann loppet avstannande med tre längder, före fint avslutande Malte All Over.

Segertiden skrevs till 1.15,7a/2140 m och förstapriset uppgick till 10.000 kr.

Segern var tränaren Angelica Björks första för året. Hennes andra häst på träningslistan Teton Happy har noterat två andraplatser i år på sex starter.

I Eskilstuna noterade även Tomasz Wisniewski-tränade Olivinia en andraplats värd 5.000 kr, på tiden 1.16,3a/2140 med tränaren själv i sulkyn. Ny chans för stoet, på hemmaplan vid måndagens tävlingar. Då kör Rikard N Skoglund stoet.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -