Speed Marke vid segern på Mantorp nyligen. Skötaren Christel Berntsson till höger, körde själv till seger i söndags.

Speed Marke snabbast igen

Mikael Selin-tränade Speed Marke följde upp segern på Mantorp nyligen (bilden), med att vinna igen i söndags. Nu på Färjestad och denna gång satt skötaren Christel Berntsson själv upp bakom den femårige travaren.

På en något tung bana startade ekipaget med bakspår bakom bilen över den dryga distansen 2640 m.
Christel hamnade invändigt i klungan till att börja med, men styrde ut i andraspår efter ca 500 m. Mp-kollegan After All Flash avancerades fram i spåren och avlöste Selin-hästen 1400 m kvar.

Ledande favoriten Un Mec d’Or som forcerades till ledningen, som tredje häst, anförde täten upp till 2000 m på km.tiden 1.18,6.

In i slutsvängen tassade Speed Marke med som fjärdehäst och när Christel Berntsson ”spelade ut korten” 400 m kvar syntes det tidigt att segern skulle gå till Tjällmo.

Redan 250 m kvar var ledaren slagen och upploppet ned drygade Mp-hästen ut segermarginalen till sex längder.

Segertiden blev 1.19,1a/2640 m på den krävande banan och förstapriset uppgick till 25.000 kr. För Christel Berntsson var det årets andra seger medan det var årets elfte seger för Mikael Selin.
Åtta av segrarna har kommit sedan mitten på juli och ännu bättre, fyra av dem sedan 25 nov!

Trots att det var andra raka segern för Speed Marke, var inte ATG’s spelare med på noterna. Oddset från Mantorp 25 nov 9,23 till 17,32! Efter att ha varit segerlös i 27 starter ståtar hästen med två raka segrar.

Körande Christel Berntsson förklarade Speed Markes framgångar på slutet i vinnarcirkeln.
- Hästen har alltid varit stark, men har uppträtt spänt. Nu verkar han förstå vad det går ut på.
- Han kändes bra i sista sväng och avgjorde enkelt. Vi har haft bra form i stallet nu på slutet.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!