Snabba vinnare på Visbytravet

Vid tävlingarna på Visbytravet förra torsdagen noterades en dubbelseger till Mantorp genom Karin Hall-tränade Forever Newport (bilden) samt Micael Stjernström-tränade K.B.Millanson. Båda hästarna travade snabbt. Forever Newport satte nytt rekord och K.B.Millanson slog gällande banrekord.

Karin Hall som själv är en framgångsrik amatörtränare, anmälde Forever Newport till Visbytravets Amatörklubbs Pokallopp 2020 som lockade med ett förstapris på 35.000 kr.
Sandra Blixt fick chansen och från ett femtespår på tillägg fick hon en mycket bra start med Mp-hästen.
Efter en förstakurva med mycket galopper för konkurrenter återfanns Forever Newport utvändigt om ledande Chiptime som öppnade första halvvarvet på km.tiden 1.16,1 för Elin Prowse.
Upp till varvning trissades tempot upp då Sandra Blixt provade för ledning. Det blev dock svar invändigt och varvspasseringen blev tuffa 1.14,8.
På slutrundan så pressade sig Forever Newport till ledningen och redan i slutsvängen hade Mp-hästen flera längders försprång.
På pigga ben och ett avslutningsvarv nedåt 1.13 så vann åttaåringen loppet överlägset. Knappt 40 m före just Chiptime. Segertiden 1.13,9/2140 m var nytt rekord för hästen.

Tränaren Karin Hall tog sin femte tränarseger för året på 51 starter. Stallets hästar har travat in 344.300 kr.

Banrekord av K.B.Millanson
Tävlingsdagen på Visbytravet avslutades med ett montélopp där Mantorp representerades av Annelie Götesson med K.B.Millanson samt även Julia Andersson med Crazy Horse.

Den sistnämnda tog hand om ledningen och öppnade första halvvarvet på 1.17,7. Även K.B.Millanson fick en bra start och Annelie Götesson avvaktade som tvåa i andraspår i klungan en bit bakom ledaren.
Upp till varvning på 1.17,5 så splittrades fältet upp och K.B.Millanson låg som femte häst, med samtliga framförvarande på innerspår.
På slutvarvet höjdes tempot ytterligare och Crazy Horse skuggades av tre konkurrenter, där K.B.Millanson var fint placerad som fyra i slagläge.
I slutsvängen attackerade Annelie Götesson och tog upp jakten på Crazy Horse, som började att se stum ut.
Mitt på upploppet kopplades ett litet grepp men Crazy Horse försökte kontra tillbaka. Dom båda Mp-hästarna skar mållinjen långt före övriga, och först med en halv längds marginal var alltså K.B.Millanson.
Elvaåringen satte nytt banrekord för montéhästar med tiden 1.15,2/2160 m.
Förstapriset uppgick till 25.000 kr och hästen ägs av Karen Bendius i Åtvidaberg.

Segern var Annelie Götessons fjärde för året på endast 12 ritter. Sambon Micael Stjernström tog också årets fjärde tränarseger, på 35 starter. Inkörda pengar till stallet uppgår till 251.500 kr.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -