Mantorptravet - travsport

Mantorp Travsport | Skrällseger av Amazing Memory och Kim

Vid tävlingarna på Nationaldagen på Kalmartravet blev det en överraskning inom ATG-spelet V64. Detta genom Kim Eriksson som vann med Amazing Memory som tränas av Anna Lindhe-Karlsson.
Hästen var bara spelad till 4%!

Amazing Memory var snabbast bakom bilen och kördes till ledningen. Väl där så valde Kim Eriksson att släppa till favoriten Hairos F.Boko som pressades själv av Yankee Eagle. Första halvvarvet öppnades på snabba 1.08,9, detta med Amazing Memory som trea på innern.
På sista bortre långsidan anföll utmanaren Loquito Star hastigt för Christian Fiore och i ivern att försvara ledningen i den sista kurvan så galopperade den ledande favoriten.
Greppet istället till Loquito Star som utmanades av smygkörda Yankee Eagle. Bakifrån närmade sig också Amazing Memory som kändes ”avhängd” mitt i den sista kurvan.
In mot mål hårdnade det till och invändigt räddade Kim Eriksson segern med liten marginal.
Segertiden skrevs till nya rekordet 1.12,5a/1640 m vilket även måltvåan Yankee Eagle noterades för.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Segern var värd 30.000 kr och detta var Anna Lindhe-Karlssons första tränarseger för året, som bara omfattar sex starter. För kusken Kim Eriksson var det årets 40:e kuskseger.
Kim trivs bra ihop med Amazing Memory, och även med andra Lindhe-Karlssons hästar. Amazing Memory har tagit tre segrar i karriären och samtliga med Kim!

På bilden (ovan) ser vi Kim Eriksson ihop med hästen Anna, tränaren Anna Lindhe-Karlsson och hennes man Hans-Olof.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.