Kim Eriksson tog en dubbelseger, här med Emma Rae och hästens skötare Erika Adell

Sex segrar i rad!

Förra tävlingsdagen avslutade Mikael J Andersson med att vinna de tre sista loppen. Igår på Mantorp började Färjestadstränaren med att vinna de tre inledande loppen.

Frågan är om någon körsven i Mantorptravets historia från 1965 vunnit sex segrar i rad. Jag tror inte det har hänt tidigare. Mikaels förste vinnare var startraketen Speedy Tilly som stack till ledningen och drog i ett stenhårt tempo. Men krafterna tröt sista biten men fyraåringen höll undan på nya rekordtiden 12,3ak.

-Trots segern så är det något som stör hästen. Det här är en extremt bra häst, men han känns lite stum i kroppen sista biten, tyckte segerkusken efter loppet.

En lite större överraskning var Gun Palemas i den andra V4-avdelningen. Här duellerade favoriterna Sloopy Joe och Uconn Grif, vilket bäddade för Gun Palema som bidade sin tid i tredjepar utvändigt.

650 meter från mål attackerade Mikael J Andersson med det kapable stoet och greppet kopplades i början av upploppet.

-Vi gynnades av det hårda tempot framme i täten. Det här är en hemskt bra häst, som vann med krafter sparat och öronkappan kvar, betygsatte Mikael.

Efter två imponerande vinnare kom sedan det allra bästa när tredje dagssegern ordnades bakom Fredric Palema. Här pressade bara Mikael J Andersson på för att nå ledningen. Första halvvarvet efter 09,4 och inledningsvarvet kom på en notering strax över 1.11. Trots den stenhårda inledningen så var Fredric Palema ensam på målfoto.

-Det kändes också som det fanns mycket sparat. Får den här hästen en vinterträning och tävling ytterligare i kroppen så tror jag det kan bli riktigt skoj nästa år, trodde körsvennen efter sin sjätte raka seger.

Dubbel för Kim

Mantorps Kim Eriksson vann en dubbelseger inom V5-spelet. Först ersatte han sjuke Jorma Kontio i den inledande avdelningen bakom favoritspelade Belle Reine. Här körde Kim till ledningen efter 700 meter och sedan höll hon säkert undan före bra avslutande Nettan Sånna.

Stefan både tränare, uppfödare och ägare

Andra dagssegern ordnade Emma Rae (bilden) i den fjärde avdelningen. Det treåriga stoet serverades ett smörlopp i andrapar utvändigt och spurtade lätt förbi i spurten.

-För oss blev det jättebra, men Emma Rae blev lite bekväm sista biten när hon kom först i loppet, ansåg Kim Eriksson efter andra dagssegern.

Stefan P Pettersson är både tränare, uppfödare och ägare till Emma Rae i Stall Björkhult AB. Segertiden för stoet blev 1.16,5a/2140 m och förstapriset var 50.000 kr.

Akbar överlägsen

Även Joakim Wallin kunde räkna in en vinnare då hans fyraåring Akbar var helt överlägsen i det femte loppet. Efter att ha pressat sig till ledningen blev öppningsvarvet tuffa 1.15,4. Akbar hade dock inga problem att hålla farten och hästen vann loppet med hela sju längder.

Segertiden skrevs till nya rekordet 1.16,4a/2140 m och hästen ägs av Torvinge Bygg & Förvaltning HB. Förstapriset var 25.000 kr.

Tomas Thell / Roger Elebring

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!