Selins årstid kommer nu

Mantorpstränaren Mikael Selin brukar enligt traditionen fira stora framgångar under halvåret oktober till mars. Efter två tränarsegrar under september och oktober, kom även en tränarseger i början av november till ett glatt odds på Solvalla nyligen. Det var Dynamit Reptor som segrade i ett K50-lopp.

Den fyraårige Juliano Star-avkomman kom till start från ett niondespår bakom bilen och hade i sulkyn den rutinerade körsvennen Christer Nyström.
I loppet fanns också, som favoritspelad faktiskt en annan Mp-häst. Det var Stefan Dahl-tränade O’Boy som kördes av framgångsrika Mats Gunnarsson.
Den sistnämnda öppnade mycket snabbt till ledningen och öppnade första halvvarvet på 1.12,7.

Från bakspår fick Selin-hästen Dynamit Reptor ett lugnare upplägg. Efter att halvvarvspasseringen hade skett blev positionen fyra i andraspår.
Upp till varvning dirigerade O’Boy i ett fortsatt högt tempo och km.tiden blev 1.14,8 för den peppade fuxen.

Under slutrundan anföll hårt betrodda Duke Ratzeputz i spåren för Gianni Coysman och med i släptåg fanns Dynamit Reptor. Selins häst kunde avvakta i slagläge bakom tätduon runt den sista kurvan och på upploppet anföll hästen i tredjespår.

Ledande O’Boy stumnade något men fullföljde fint till en tredjeplats. Segerstriden skulle stå mellan Nurmos-tränade Dule Ratzeputz och Selin-hästen Dynamit Reptor. Den sistnämnda var starkast den sista biten och avgjorde i god tid före mållinjen. Segertiden skrevs till 1.15,1a/2140 m.

Förstapriset var 40.000 kr och fyraåringen ägs av Elisabeth Werner och Ulf Svensson. Segern var Selins sjunde för året.
Samma kväll slutade Lisa Marke femma från ledningen för Örjan Kihlström. 6.400 kr blev prispengarna där.

Veckan efter segern har det inte blivit några starter för Mikael Selin, eftersom Midnight Running ströks till tävlingarna förra torsdagen. Nu laddar stallet för nya starter på måndag. Två vardera på både Färjestad (Hulk Marke, Mary J.Marke) och hemmaplan med just Dynamit Reptor och Bat Marke.     

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -