Annelie Götesson är obesegrad i år efter två ritter.

Segrar i helgen

Mantorphästarnas fina form bekräftades i helgen då tre segrar togs på ett fåtal starter. I Eskilstuna i fredags segrade Stefan P Pettersson-tränade Zenzero Jet och Jan Gustavssons Leonas Sami. Under lördagen triumferade Annelie Götesson med K.B.Millanson i ett montélopp på Kalmartravet.

Vid Eskilstunas lunchtrav gick alltså två av dom sju loppen till Mantorp.

Först ut var Zenzero Jet som vann V65-inledningen övertygande tillsammans med Mikael J Andersson. Den femårige travaren hade ett jobbigt åttondespår bakom bilen att brottas med den första biten.
Efter en lugn start och en köposition ur den första kurvan anföll ”Micke J” direkt och laddades mot täten. Där släppte andrahandsfavoriten och motbudet Master Hill välvilligt och efter 700 m återfanns Mp-hästen i ledningen.

Första varvet för Zenzero Jet öppnades på 1.15,0. På slutrundan drog Mp-hästen undan i ett högt tempo och splittrade upp fältet rejält.
Master Hill försökte haka på men blev avhängd och till slut besegrad med dryga tre längder.

Segertiden skrevs till 1.14,6a/2140 m. Femåringen har öppnat året starkt med en seger och en andraplats i Halmstad på nyårsdagen. Nu erhöll ägaren Toniatti Allevamenti ett förstapris på 25.000 kr.

Även den femte avdelningen på V65-spelet kördes i ett friskt tempo. Ledande Orlando Point varvade på km.tiden 1.14,4 och Mp-hästen Leonas Sami avslutade fältet som femte häst i andraspår. På slutvarvet körde Kim Eriksson till attack två gånger.

Först rundade han en liten klunga på sista bortre långsidan och tog sig upp som sjua inför slutkurvan. Mitt i denna vred han på för ny attack i fjärdespår och på upploppet forsade ekipage förbi hela fältet och kunde till slut vinna smått överlägset (tre längder) på tiden 1.14,1a/2140 m.

Leonas Sami som har löpt jämnt och bra den senaste tiden. Bland annat noterades en andraplats i ett V75-lopp på hemmaplan 23/12 bakom Goodwill Pellini. Nu kom första segern sedan 25 mars 2017! Då tog hästen tre segrar på fyra starter under en kort period i början av 2017. Kommer en repris nu?

Tränaren och delägaren Jan Gustavsson erhöll nu 25.000 kr och med 1.915 startpoäng blir det nog STL/V75 inom kort.

På Kalmartravet inleddes STL-dagen i lördags med ett montélopp och där segrade alltså Annelie Götesson med Micael Stjernström-tränade K.B.Millanson efter stor dramatik.
Valter L.P.C. inledde snabbast men valde att släppa ledningen till Harri K. efter den första kurvan. Fram utvändigt om ledaren reds K.B.Millanson.

Tempot var högt uppskruvat (1.13,4 första varvet) och det innebar att en trio gick loss från det övriga fältet.
Jonathan Carre som red Valter L.P.C. trängde sig ut och loss mellan hästar i början av upploppet.
Trots att hästen var ca tre längder före måltvåan i mål, bedömde måldomarnämnden att s k nedflyttning skulle praktiseras. Segern därmed till K.B.Millanson som var tvåa över mållinjen.

Segern togs på fina tiden 1.13,9a/1640 m. Delägarna Micael Stjernström & Karen Bendius fick dela på 30.000 kr och elvaåringen tog därmed sin nionde seger i dennes 63:e start.
Annelie Götesson har öppnat året strålande, två ritter har inneburit två segrar!

Foto: Tom Göransson
 
  

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

ANNONS