Segrar för nyförvärv och debutant

Sju Mp-hästar provade lyckan på Vaggeryd i söndags och det slutade med två segrar. Redan i det första loppet segrade Stefan P Petterssons debutant Comes With Age trots en markförlust i starten. I ett montélopp senare under dagen vann också Julia Andersson med nyförvärvet Crazy Horse.

Stefan P Pettersson anlitade Stefan Persson bakom den treåriga hingsten Comes With Age. Från ett springspår konstrade hästen lite ute ”vid staketet” men ställde sig i trav kort efter start. Det blev ändå en markförlust på ca 20 m.
In i den första kurvan hade Persson lite positionsbekymmer men hade turen att komma ned i 3-par ytter efter ca 400 m.
I ledningen dirigerade Simson Saar och Victor Rosleff i ett jämnt 20-tempo första rundan. På slutvarvet pressade Giga Madrik upp tempo till 1.18,9 första 1500 m.
Stefan Persson tog upp jakten på tätduon 700 m kvar och kunde glida fram till ett slagläge i 2-par ytter inför spurten.
På upploppet avgjorde sedan Zola Boko-avkomman säkert och vann loppet med en halv längd på tiden 17,8/2140 m. Sista 500 avverkades nedåt 1.15. 

Känd syster
Comes With Age som är helsyskon med Ultra Bright. Den sistnämnda vann också lopp på söndagen. På Charlottenlund i Danmark och efter segern uppgår hennes startprissumma till drygt 4,3 miljoner.
Bifirma Stall Mållinjen som äger Comes With Age erhöll 20.000 kr vid debutsegern.

Tre lopp senare vann Julia Andersson ett montélopp med nyförvärvet Crazy Horse (bilden). Den sexårige valacken hade lottats till ett innerspår bakom bilen och i startrusningen öppnade hästen snabbt till ledningen in i den första kurvan.
Efter mycket snabba 1.11,3 första 500 m i flera längders ledning, dämpades farten och varvspasseringen blev 1.15,2.
I början av slutrundan uppvaktade Christina A Hande utvändigt med loppets favorit Quarcio Ducal. Då ökade Crazy Horse farten igen och tempot bibehölls upp till 1500 m som noterades till 1.15,8.
Fältet hade splittrats upp rejält och även förföljaren Quarcio Ducal såg sliten ut i slutkurvan.
På upploppet stegade Crazy Horse undan och vann till slut loppet med hela nio längder trots att sista 500 m gick på 1.20,9!
Segertiden blev 1.17,0a/2140 m och även här var förstapriset 20.000 kr. Julia äger hästen själv.

Fick startförbud
Trots segern fick Crazy Horse, startförbud för orent trav. Så här kommenterar Julia efter loppet.
 - Hästen har en speciell gång och jag tror faktiskt vi måste bygga upp lite mer muskler på hästen, för att han hitta den rätta balansen när han springer.
 - Tanken idag var inte att ”idiot-rida” för ledningen, men han drog iväg själv. Det kändes som han travade som mest illa den första biten, men sedan var det aldrig nära någon galopp.
 - Får vi till travet på den här stora hästen så blir han säkert ännu bättre avslutar Julia Andersson.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -