Åsa Svensson vid tidigare seger med Felix V.M. – ej att förväxla med nyförvärvet Felix Am

Segrar för Flirting Girl och Felix Am

I fredags tävlade såväl Halmstad som Axevalla och på vardera banan blev det en Mp-seger. I Halmstad skrällvann Stefan P Pettersson-tränade Flirting Girl. På Axevalla presenterade Åsa Svensson (bilden) ett nyförvärv. Det blev seger direkt i sulkyn!

Stefan P Pettersson styrde kosan till Halmstadtravet på fredagslunchen, då hans Flirting Girl hade en skräddarsydd uppgift i ett ”Fördel sto-lopp”. Spårlottningen gav dessutom det 8-åriga stoet ett innerspår bakom bilen tillsammans med Peter Ingves.

Sin vana trogen öppnade Flirting Girl snabbt och fanns med som fyra i tätklungan, där Zahra Mil i täten öppnade första 500 m på snabba 1.09,8! Upp till varvning sänktes tempot och tidspasseringen blev 1.12,2. På väg upp till varvning (1300 m kvar) lyfte Ingves ut Mp-stoet i slagläge i 2-par utvändigt, i rygg på favoriten Alpha Peak.

Den sistnämnda tryckte sig till ledningen i slutkurvan och då fick Flirting Girl sträcka ut. Stoet länsade undan på upploppet och vann till slut enkelt på fina 1.13,5a/2140 m.

Kusken Peter Ingves berömde förstås Flirting Girl efter loppet.
-Hon överraskade mig idag, hon var på hugget! Hon tog tag i grejerna rejält i början av upploppet och gick ifrån enkelt. Det var strongt gjort av henne.

Flirting Girl och hennes delägare Göran Johansson och Stall Björkhult AB erhöll 25.000 kr. Därmed är hon ytterst nära att passera miljonen intjänat. Just nu är startprissumman 987.200 kr.

På Axevalla senare under kvällen gjorde f d Kolgjini-hästen Felix Am debut i Åsa Svenssons regi. Fyraåringen fick ett snarlikt lopp, som Flirting Girl, med en position tidigt i 2-par ytter från ett bakspår bakom bilen.

Attacken kunde sättas in så sent som 250 m kvar och över Axevallas långa upplopp var Felix Am klart starkast sista 100 m, då ledande Vici Supreme kunde fångas in.
Åsa Svensson kunde finåka den sista biten och segermarginalen blev två längder, på nya rekordet 1.14,1a/1640 m.

Förstapriset var 30.000 kr och hästen delägs av Åsa Svensson och Svenska Engsmarker AB.
Segern var Åsa Svenssons första för året och det var mycket glädje efter loppet.

- Dels var det min första seger för året och att sedan få vinna med den här fina hästen direkt i tränardebuten. Dessutom efter ett perfekt löpningsförlopp!
- Jag köpte hästen på auktionen på Åbytravet nyligen efter rekommendation. Han kom väl förberedd från Kolgjinis.

- Han hade varit jättefin i träningen inför detta, men bara gjort ett banjobb. För övrigt på Kalmartravet den kvällen, då tävlingarna blev inställda berättade en nöjd Åsa Svensson.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!