Roger Pettersson på höstutflykt

Roger Pettersson styrde kosan till Gotland under tisdagen för att deltaga med en trio i Visbytravets lunchtrav. Resultatet blev en seger, en tredjeplats och en femteplats. Segern kom genom Fighter Marke som spurtvann på fina 1.14,2a/2120 m!

Den sexårige Make It Happen-sonen var med i ett autolopp där tre konkurrenter ägnade sig åt galopp den första biten. Roger Pettersson tog en lugn start och kom in som sexa in i den första kurvan medan täten öppnade första halvvarvet på mycket snabba 1.10,2!

Ledande Enjoy’s Topnotch blev hetsig och körande Torbjörn Östergren kunde dämpa farten till 1.12,4 första kilometern. Fighter Marke anslöt inför slutrundan i en behaglig position i 3-par ytter.
När 700 m återstod av loppet lyftes Fighter Marke ut i tredjespår för attack och Mp-hästen tog sig snabbt fram till ledaren, som höll på att stumna.

I början av upploppet kopplade Roger Pettersson greppet på ledaren, som kort därefter galopperade bort sig.
Bakifrån närmade sig smygkörda Singha Rauk men denne förpassades till andraplatsen.
Segertiden för Wigh Energi AB’s häst blev fina 1.14,2a/2120 m.
Förstapriset uppgick till 25.000 kr och detta var hästens femte seger i 45:e starten.

I loppet därefter tog treåringen Olle Då en femteplats på tiden 1.16,9/2160 m. Femteplatsen var värd 8.000 kr.

Avslutningsvis deltog Mr Jalla Jalla i ett P21-lopp. Vann loppet gjorde Elvira Gamble med drygt två längder. Bakom vinnaren var det hårt mellan Tjelvar Andersson-tränade Reggae Raz körd av Micael Stjernström och bra spurtande Pilgrim Tell-T Jonsson. Mr Jalla Jalla tog hand om tredjeplatsen, knappt slagen av Reggae Raz. Tredjeplatsen på tiden 1.16,8/2140 m var värd 4.200 kr.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!