Mantorptravet - travsport

Onsdag 8 Maj | Mantorp Travsport | Nya segrar för Karin, Kim och Stefan

Mantorptravets framgångsrikaste proffs- och amatörtränare (Stefan P Pettersson och Karin Hall) tog nya segrar i helgen. Bägge segrade på Vaggeryd i söndags och dagen därefter fortsatte Kim och Stefan till Färjestad där en ny seger bärgades. På bilden syns Zinzan Cash med Kim och Stefan i vagnen.

Den fyraårige Ready Cash-sonen som nu gjorde sin tredje start i karriären, klev ned något i klass efter två lopp i Eskilstuna och Solvalla.
Från ett innerspår tog Kim en lugn start men kom snabbt ut i andraspår i det lilla fältet som i början bestod av sju deltagare.
Ledande So Allegretto öppnade första kilometern på lugna 1.21,2 för Anders Christiansson. På slutrundan uppvaktade Kim utvändigt med Mp-hästen. När Claes Svensson speedade fort med Hults Ingela runt den sista kurvan svarade Zinzan Cash fint och kopplade greppet på ledaren omgående. In mot mål höll han samtliga ifrån sig och vann obesvärat på tiden 1.19,2/2140 m.
Förstapriset uppgick till 20.000 kr och fyraåringen ägs av Frackstad Lantbruksaktiebolag.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Tävlingsdagen på Vaggeryd avslutades sedan med att amatörtränaren Karin Hall kunde räkna in en seger med Thengill. Nioåringen kördes av sin forne tränare Peter Untersteiner och han serverade hästen ett liknande lopp som Kim Eriksson gjorde med Zinzan Cash. I ett litet fält inledde hästen på innerspår och 1300 m kvar gled han ut i dödens för att kort därefter få 2-par utvändigt. I början av upploppet attackerade Peter Untersteiner för fullt och Thengill avgjorde loppet enkelt och vann på tiden 1.15,2/2180 m.
Segerchecken var här 10.000 kr och nioåringen ägs av Stall Hall.

Dagen därpå for Kim Eriksson till Färjestad på lunchtrav för att sedan avsluta dagen med kvällstävlingar på hemmaplan. En av två styrningar i Karlstad var Stefan P Petterssons Ufo Jet som startade med ett innerspår bakom bilen. Efter en lugn start kom han ändå som femma ur den första kurvan.
Den sexårige Naglo-sonen synade dödens på Kasper T.T. som varvade på km.tiden 1.14,7. På slutrundan kom attacker bakifrån och Ufo Jet övertog ledningen ca 500 m före mål. Han brisade undan upploppet ned och vann imponerande på tiden 1.13,5a/2140 m, efter 1.11,1 sista halvvarvet.
Denna seger inbringade 25.000 kr och även han ägs av Frackstad Lantbruksaktiebolag.

Kim Eriksson är för övrigt mycket formstark för dagen. Dom tretton senaste starterna sedan i söndags har resulterat i fyra segrar. Förutom Zinzan Cash och Ufo Jet, vann även Kim med Blue Star Royal på Vaggeryd i söndags.
Igår (tisdag) körde Kim både på Jägersros lunchtrav och Solvallas kvällstävlingar. Det resulterade i en seger på Jägersro med Copaca Banana och en sjätteplats med Wingmaster på Solvalla.

Kims segerprocent (13%) är den bästa sedan säsongen 2007. Men då körde Kim endast 71 lopp och vann tio lopp. I sitt livs form alltså som catchdriver!

Foto: Magnus Strömsten

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.