Mantorptravet - travsport

Onsdag 3 April | Mantorp Travsport | Trippelseger för Kim

Förra tävlingsdagen på Mantorp vann Kim Eriksson årets två första segrar på hemmaovalen. Igår var det ännu mer proppen ur, då Kim kammande hem en trippelseger under lunchtravet på Mantorptravet.

Redan i det inledande loppet satt han upp bakom vinnaren Copaca Banana (bilden). Kim Eriksson hittade tidigt ned i andrapar utvändigt. På sista långsidan attackerade duon och i slutsvängen var ekipaget i ledning. Kalmarhästen höll sedan lätt undan och vann före vasst spurtande Go De Luxe. 

Seger nr två
Dagsseger två togs i det fjärde loppet med Eaja Composite och här fick man se en del av segerkusken kvalitéer som körsven. Eaja Composite gled dryga varvet kvar fram till ledande storfavoriten Nixan Run. Kim Eriksson pressade på med sin häst och fick ett övertag in mot upploppet, när Nixan Run galopperade.
-Jag såg att ledaren fuskade med travet, därför pressade jag på över sista långsidan. Eaja Composite höll sedan de bakomvarande konkurrenterna ifrån sig över upploppet. Jag vann tidigt med hästen och tyckte han var fin. Men under vintern har Jan Hellstedts hästar haft en ”dipp”, men nu är det rejält på gång igen, tyckte Kim Eriksson efter målgång.

Seger nr tre
Tredje dagssegern med Symphonic Ida var också en körsvensmässig delikatess. Kim Eriksson följde med i tredjespår bakom anfallande favoriten Wishlist in mot slutsvängen. Men favoriten kom inte framåt och dryga 400 meter från mål passerade Kim favoriten invändigt. Det sparade många meter och Symphonic Ida hade det bästa spurtkrutet över upploppet.
-Jag hade många vägval under loppets gång. Det blev rätt och kanske får jag visa det här loppet för mina barn i framtiden i konsten att köra. Symphonic Ida är en trevlig häst om än lite småbekväm av sig, betygsatte segerkusken sin tredje vinnare.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Ny seger för Wisniewski - vilken duell
Kim Eriksson hade en fjärde seger på gaffeln med fuxen Dooley’s U.N.G. i det tredje loppet. Valacken drog stenhårt i ledningen, men lyckades inte skaka av sig utvändige Solkattens Chiron. Upploppet blev det en riktig duell, men det var Tomasz Wisniewski fyraåring som kopplade greppet strax innan mål på Dooley’s U.N.G.. Segertiden toppfina 1.13,7a över medeldistans och hästen kördes av Carl Johan Jepson.

Tredje hemmasegern kom i det sjunde loppet som vanns av lärlingen Jakob Smith bakom Tex Ritter. Denne sexårige travare delägs av kusken och finns i träning hos pappan Kenneth Smith sedan början av december i fjol.
Efter en löpning utvändigt om ledaren i hårt tempo (1.12,3 första 1000 m), hade hästen ändå mod att kliva ifrån till lätt seger på nya rekordet 1.13,4a/1640 m.
- Jag hade hästen som lärlingstränad på Axevalla tidigare. Men så fick jag så mycket jobb med arbetsgivaren Rickard Svanstedts hästar, så jag föreslog att morsan och farsan skulle testa hästen. Dom har gjort ett jättejobb med hästen berömde Jakob efter segern.

Tex Ritter gjorde nu fjärde starten för Kenneth Smith och redan i förra starten visade hästen uppåtform.

 

Tomas Thell / Roger Elebring

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.