Mantorptravet - travsport

Onsdag 17 April | Mantorp Travsport | Kim i högform

April månad har varit Kim Erikssons bästa hittills i år, det kan vi redan skriva drygt halvvägs i månaden. Igår på Jägersro konfirmerades det ytterligare då Mp-kusken tog en dubbelseger inom ATG’s V64-spel.

Kim vann först med Jan Hellstedt-tränade Linda Sånna och sedan loppet därefter med Mats Svanhall-tränade Dumas Sand.
Hästarna var lågt betrodda, 5% respektive 1% på V64-spelet.

Linda Sånna deltog i ett sprinterlopp bakom bilen och loppet började med en kort startgalopp för det stoets del.
Kim anslöt som sista häst utvändigt.
Trots inledningen var det Linda Sånna som anföll i spåren 750 m kvar. Hon speedade oerhört fort på den bortre långsidan och övertog ledningen drygt 200 m senare.
På pigga ben höll sedan hårt betrodda Greenwood-duon Hector och Henrik på ett behörigt avstånd upploppet ned.
Segertiden blev 1.13,4a/1640 m.
– Hon fick riktigt bra senast i ett tufft lopp i dödens, det hade jag koll på. Hon ville verkligen iväg och klapp iväg i galopp. Och hoppade själv rätt i trav. Det var en riktigt vass prestation och det var så att jag började fundera i sista sväng om jag räknat fel, var det ett varv till, sa Kim Eriksson till jagerso.se efter loppet.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Loppet därefter var det dags för Dumas Sand som har hunnit bli tolv år. Av insatsen att döma så kan nog tolvåringen tävla ett eller två år till.
I ett långlopp över 3140 m startade duon från ett springspår på 3160 m. Kim prickade starten bra men fick ändå backas ned i kön, där han ”punktmarkerade” loppets favorit Sevilla första 1400 m.
På slutvarvet gled Kim Eriksson fram utvändigt ledande Kung Edvard som inte hade något svar. Med i släptåg bakom fanns Sevilla och Tim Frontline. Den förstnämnda hade ingen bra dag och var inte körbar sista 300 m av loppet. Kim passade på att dra undan och ”stjäla” loppet. Tolvårige Dumas Sand segrade på tiden 1.15,9/3160 m och Kim var förstås glad efter loppet.
– Vad kul! Det här är en av mina favorithästar. Det känns som det var tio år sedan jag vann mitt första V75-lopp med honom. Han somnade till lite halvvägs men när han fick närkontakt med ledaren fick han bättre fart och när vi kom förbi blev han jätteglad och kammen växte på honom, sa Kim Eriksson.

Utöver vinnarhästarna körde även Kim Battle Ship och Joan C.Boko som bägge slutade trea.

Kim har under april månad kört 51 lopp och tio av dessa har vunnits, därutöver sex andraplatser och elva tredjeplatser. Dom 51 loppen har genererat vinnarodds hos ATG, på dom tio vinnarna på drygt 114 gånger. Så det lönar sig att satsa på Kim Eriksson!

Fyra hästar i V86-loppen på Åbytravet i kväll. Vid söndagens STL-trav på Romme kör Kim duon Copaca Banana och Speedy Foxy Vicane.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.