Omflyttning av vinnare skapade diskussion

Mantorptravet - travsport

Mantorp Travsport | Omflyttning av vinnare skapade diskussion

Det blev skrällarnas afton igår vid Mantorpstravets tävlingar. Inför sista V64-avdelningen fanns ett system kvar men när 12-oddsaren Ferry Boko segrade i Mantorpsloppet blev det utdelning på fem och fyra rätt.

Systemet som fanns kvar hade streckat favoriten Staro Leonardo. Men Joakim Lövgrens häst fick en tuff inledningen för att nå ledningen och ännu en tryckare efter ett halvvarv när Dontbreakthebankås pressade sig förbi i ett speedryck.
-Min plan var att köra i ledningen med Ferry Boko, men jag fick ge mig efter 400 meter och släppa till favoriten. Det blev ny körning igen och Ferry Boko kändes ändå stark och rejäl. Min häst kämpade ned ledaren och krigade verkligen över upploppet, betygsatte Carl-Johan Jepson.
Ferry Boko som många ansett som en ickevinnare, fick nu Carl-Johan Jepson i vagnen. Det tror jag var skillnaden som ökade hästens stridsmoral. Så suverän är Carl-Johan Jepson för dagen.

Omflyttning gav skrällvinnare
Det blev stora diskussioner efter att resultat ropades ut i den andra V64-avelningen. Först i mål var andrahandsfavoriten Staro Nashville och Joakim Lövgren, men bara med en knapp nos för jätteskrällen 58-oddsaren Martin Tooma och Kevin Oscarsson.
Måldomarnämnden valde att ändra ordningsföljden som nu är tillåtet att göra istället för att diskvalificera det andra ekipaget.
-Vid tre tillfällen från drygt 100 meter från mål bryter Staro Nashville ned mot den andra hästen. Speciellt kort innan mål hakar hjulet fast. Då det bara skiljde en decimeter mellan hästar i mål, så anser vi att det påverkade ordningsföljden, berättar måldomaren Kirk Pettersson om domslutet.

- annons -

Klicka nedan för att se översiktsbilden från V64-2.

Dubbelt Mantorp inom V64-spelet
Två lite överraskande hemmahästar vann inom V64-spelet. Först ut var amatörtränaren Stefan Dahl med Shutter Island. Körsvennen Claes Svensson körde till ledningen och släppte direkt. Luckan kom perfekt in på upploppet och stoet avgjorde knappt in mot mål.
Den andra hemmahästen som vann var Stefan P Petterssons italienska nyförvärv Zenzero Jet. Här kördes det friskt på många hästar. I början av upploppet trodde man att Explosive Class hade avgjort loppet tillsammans med Johan Untersteiner. Men långt ut i banan kom 14-oddsaren Zenzero Jet tillsammans med Kim Eriksson och slog sig förbi i sista stegen in mot mål.

Tränarseger till Kim Eriksson
Hemmatränaren Kim Eriksson har gjort sig ett stort namn som körsven, med ett segerantal kring hundrastrecket ett antal år. Han bedriver också en liten tränarrörelse, just nu med sex hästar på träningslistan.
Äldst i gänget är fyraårige Inspector Gadget som spräckte segernollan i måndagens andra löpning.
Efter ett tungt slutvarv utvändigt om ledande Levitation blev hemmahästen nästan ensam på målfotot. Segertiden skrevs till fina 1.17,2/2140 m och det var hela sex längder ned till måltvåan.
Fyraåringen som gjorde tredje starten i karriären är uppfödd av Kims sambo Jenny Malmqvist och det var förstås glada miner efter loppet.
- Inte den största segern penningmässigt i karriären men definitivt i topp vad det beträffar känslomässigt bubblade Kim efter loppet.

Tomas Thell / Roger Elebring

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.