Ny seger för d´Amore

Amatörtränaren Anders Källberg har fyra hästar på träningslistan, varav två starthästar. I år har både d´Amore och Mellby Eye Catcher vunnit lopp. Den förstnämnda två gånger till och med, efter tisdagens seger på Axevalla. Anders har kört hästarna till vinst själv, varje gång!

d´Amore kom till Axevalla, efter en imponerande breddloppsseger på Vaggeryd och även tisdagens uppgift på Axevalla var ett s k breddlopp med 10.000 kr i förstapris.
Mp-hästarna d´Amore och Camana-O Svanberg delade på favoritskapet i loppet och bägge hästarna klarade den första kurvan felfritt, medan flertalet konkurrenter straffade ut sig.

Ledande Signe Summit tvingades till 1.11,5 första halvvarvet, för att erövra taktpinnen från Almagest A.C.-H Crebas.
Upp till varvning kom fältet på km.tiden 1.15,1. Detta med Camana utvändigt ledaren och med d´Amore klistrad i rygg i en position i 2-par utvändigt.

På slutvarvet anföll konkurrenterna i tredjespår varvid Källberg tvingades ut för attack 600 m kvar. Han rundade snabbt Camana och återfanns utvändigt ledaren runt den sista kurvan.
Ett tidigt grepp kopplades på Signe Summit och bakifrån reglerades bra avslutande Prinsessan Yasmin till andraplatsen, en halv längd bakom Mp-hästen.

En nöjd Anders Källberg kunde räkna in årets tredje körsvens- och tränarseger.
 - Hon är stark och rejäl. Hon springer och ställer lite fortfarande och det var nära galopp 400 m kvar idag.
 - Jag siktar mot ett lopp på hemmaplan nästa lördag och även Mellby Eye Catcher har lopp den tävlingsdagen.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -