Hannele Ruusunen, C.R.Nobless och Kaj Widell efter segern på Solvalla

Ny seger för C.R.Nobless

Hannele Ruusunen-tränade C.R.Nobless var en av sju Mp-tränade hästar som provade lyckan vid gårdagens tävlingar på Solvalla. Det sexåriga stoet fortsatte på den inslagna vägen med toppinsatser och kunde spetsvinna relativt enkelt på topptiden 1.12,0a/1640 m.

C.R.Nobless har tävlat under fyra säsonger och stoet tog sin första seger som fyraåring i 13:e starten, på hemmaplan i augusti 2017 med Linda Sedström.

Därefter dröjde det till 65:e starten innan andra segern kom, även det på hemmaplan för knappt ett månad sedan. Då toppspurtade C.R.Nobless till seger på gångbara tiden 1.14,7a/2140 m.
Även i starten efter, som tvåa på hemmaplan, gjorde stoet en mersmakande insats från ett tolftespår bakom bilen över distansen 1640 m. Tiden blev 1.12,4a.

Igår på Solvalla hade C.R.Nobless lottats till ett femtespår bakom bilen och körande Kaj Widell visade med tydlighet att han var ute efter ledningen. Malin Friman bakom Lingbo Eivor nöjde sig med ryggen på Mp-hästen och första 500 m gick ändå på snabba 1.11,0. Fram utvändigt ledaren, via spåren kom Björn Goop med Stefan Melander-tränade Digital Class.
Upp till varvning fortsatte Widell i ett jämnt och hårt tempo (1.12,0) varvid attackerna bakifrån ebbade ut.

På upploppet var det just Digital Class som utmanade om segern men närmare än en halv längd kom inte Melander-hästen.
C.R.Nobless tog andra segern på kort tid och belönades nu med 60.000 kr.

Hannele Ruusunen tränar stoet ihop med fadern och Matti och det var förstås en lätt hemfärd till Östergötland efter tävlingarna. 36-åriga Hannele tog sin tredje tränarseger i karriären som omfattar 127 starter under 2001-2019.

Kaj Widell har kört stoet vid tio tillfällen, alla tio under perioden april-nov, och han har märkt en klar skillnad hur stoet presterar.
 - Hon har gått bra på slutet och har verkligen ryckt upp sig. Träningen har lagts om och hon är mycket finare än tidigare.
 - Några förändringar i utrustningen har gjorts också. Bland annat har Matti köpt en jänkarvagn, hon har gått barfota fram och vi har tagit bort käken på henne. En murphybländare sitter på ibland också.
- Det har fungerat bra ihop för oss, hon är startsnabb och pullar aldrig bort några krafter konstaterar en nöjd Kaj Widell.

Ytterligare sex Mp-hästar startade på Solvalla och det noterades en andraplats för Karin Hall-tränade Total Recall (30.000 kr) och tredjeplatser för Fighter Marke (15.000 kr) och Dolly Streamline (11.000 kr).

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!