Mantorptravet - travsport

Mantorp Travsport | Minnestads Ecuador vann direkt

V75-meriterade Minnestads Ecuador bytte tränare i slutet av maj och flyttades till Stefan P Pettersson. Igår var hästen mogen att göra tränardebut och det blev seger direkt!

Uppgiften som Stefan P Pettersson hade valt var ett uttagningslopp på Solvalla till amatörloppet K.G. Bertmarks Minne 2019. Finalen avgörs på Jägersro under derbysöndagen 1 september.

Spårlottningen gav hästen ett femtespår och som kusk anlitades Vaggerydsamatören Henrik Johansson.
Denne laddade framåt i starten men var chanslös den första biten mot Diable d’Inverne. Henrik Johansson provade mot spets och fick också överta taktpinnen efter ca 450 m.

Omgående kom Porthos Race upp utvändigt om den nya ledaren och Mats Holmstedt såg till att tempot inte sjönk mer än till 1.14,3 första kilometern, från snabba 1.11,4 första 500 m.

- annons -

Mer om vår nyhet...

På slutvarvet höll tätparet ett friskt tempo och attackerna från uteblev. Det var Porthos Race som utmanade hårdast in mot mål, men Mp-hästen hade inga bekymmer att freda sig och vinna loppet på snygga 1.13,4a/2140 m.

Förstapriset uppgick till 70.000 kr och vid finalen på Jägersro väntar 200.000 kr på vinnaren.

Såväl kusk, tränare som hästägaren Mats Wennerholm (Minnestad AB) var förstås lyckliga efter loppet. 

  • Vi hade bara gjort lite förändringar sedan tidigare regi. Lite orolig för körningen i spets blev jag även om experterna meddelade innan att hästen var obesegrad där, kommenterade Stefan P efter loppet.
  • Det blev ju jättebra det här. Jag var osäker på om ledaren skulle släppa till oss. Det är kul att få köra en sådan här bra häst. Vi hade sparat i mål och det skall bli kul med finalen fyllde Henrik Johansson i.
  • Det är klart att man var osäker innan loppet, eftersom det var första starten sedan januari. Jag har alltid trott att det är en bra häst! Han såg ju inte tom ut i mål heller. Jag är plats i Malmö vid finalen avrundade Mats Wennerholm.

Roger Elebring

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.