Mersmakande andraplatser

Den senaste perioden har inte Mp-hästarna räckt ända riktigt fram till seger, men flera mersmakande andraplatser har noterats. Mest prispengar har treåringarna Hopeusteponalego och T.Wall’s Karma dragit in genom placeringar i Breeders Crown-lopp respektive Svensk Travsports Unghästserie.

Stefan P Pettersson for till Rättvik under Midsommardagen för att starta amerikanskfödde Hopeusteponalego i ett Breeders Crown-försök. Treåringen kördes av Björn Goop och duon hamnade inledningsvis som trea på innern.
Efter ca 700 m klev Manny Muscle ut i dödens med Ulf Ohlsson som körsven, varvid ”Lego” kunde ansluta i rygg på ledande favoriten Hector Sisu som strax därefter öppnade första kilometern på 1.15,3.
Farten skruvades upp något på slutrundan och fyra hästar gick loss från klungan. Björn Goop hade valet runt slutsvängen att anfalla i tredjespår eller köra rakt och följa ledaren. Han valde det sistnämnda alternativet och Mp-hästen satt ”kloss i rygg” på Hector Sisu över mållinjen.
Andraplatsen belönades med 55.000 kr och tiden för treåringen blev fina 1.14,1a/2140 m. Tre tiondelar från hans rekord på distansen i Sverige.
Detta var Donato Hanover-avkommans femtonde start i karriären.

Nytt rekord och karma för Roger
Roger Petterssons (bilden) T.Wall’s Karma har inte kommit lika långt i karriären, men har samma bästa resultat som ”Lego” har tagit i Sverige än så länge. Det vill säga två andrapris.
Efter debuten på hemmaplan 1 juni styrdes kosan till Halmstad i måndags och sin vana trogen var Roger med på noterna från start, då han ett från ett springspår placerade Make It Happen-stoet i rygg på ledaren.
Global Brilliance med Johan Untersteiner anförde klungan och tidsnoteringen var låga 1.18 första 1500 m innan tempot skärptes rejält in i slutsvängen.
Det blev tidigt en lucka ned till övriga, men Roger Petterssons T.Wall’s Karma var den följde med bäst bakom undflyende ledaren.
I mål skiljde sex längder ned till Mp-hästen som i sin tur var två längder före övriga.
Andraplatsen var värd återigen värd 20.000 kr och hästens rekord sänktes från 1.17,4 till 1.16,8/2140 m. Sista 500 m på T.Wall’s Karma var snabba 1.12!

Dubbla andraplatser i Eskilstuna
Samma kväll som Halmstad tävlade kördes även breddloppstävlingar i Eskilstuna. Där noterades två andraplatser genom Super Photo Copy och Red Crosser.

Stefan P Petterssons Super Photo Copy kördes av Johanna Lind och hon serverade det sexåriga stoet en löpning mestadels i 4-par utvändigt.
När 750 m återstod av loppet följde Johanna med i anfall bakom Snella Doc-J Partanen.
Det skulle visa sig vara en bra rygg. Upploppet följde Mp-hästen fint och slutade tvåa, slagen med drygt en längd av vinnaren. Tiden blev 1.15,5a/2140 m.

Elvaårige Red Crosser återkom i tävlingssammanhang efter en ”genomklappning” på hemmaplan 16 maj.
Nu var det andra takter i Gidde Palema-avkomman som gjorde karriärens 33:e start. Lånekusken Lars-Åke Söderholm lotsade hästen fint fram till 2-par ytter, med dödenspositionen en kort bit på mellanvarvet.
I slutsvängen anföll Red Crosser och på pigga ben svepte han till ledningen i början av upploppet.
In mot mål närmade sig Tracy’s Princess snabbt för Lars Erixon och kort före mål blev Red Crosser snöpligt passerad.
Hästen som hade varit trea som bäst i 32 starter, fick nu nöja sig med en andraplats. Detta på rekordtiden 1.16,1a/2140 m. Tränaren Lennart Söderholm var nog ändå hyfsad nöjd då han styrde hem till Finspång.

Bägge hästarna i Eskilstuna erhöll 5.000 kr i prispengar.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -