Mantorptravet - travsport

Måndag 4 Mars | Mantorp Travsport | Två hemmasegrar och tre till Bergh

Två segrar togs av hemmalaget i kväll. Ännu värre var Robert Bergh som vann tre av tre!

Först ut var Roger Pettersson-tränade Speedy Desideria (bilden) som vann ett försök ingående i Wången Cup-serien. Körsvennen Markus Niklasson fanns i vagnen och han serverade det femåriga stoet en löpning som tvåa-trea på innerspår. Med tur och skicklighet hittade Niklasson fritt spurtutrymme i början av upploppet och kunde vinna säkert med en halv längd före bra avslutande Joy Lane som hade sinkats av en galopp.
Segertiden blev 1.18,5a/2140 m och segerpremien uppgick till 30.000 kr.

Joakim Wallin avrundade sedan travkvällen genom att spurtvinna med egentränade Over The Hills som därmed tog tredje segern på fyra starter.
Den femårige travaren öppnade bra i en annars galoppfylld inledning och fann en bra position i 2-par utvändigt. Den ledande favoriten Gill Power höll ett bra tempo i täten och Kalmarhästen syntes länge att gå mot segern tillsammans med Martin Malmqvist.
Joakim Wallin och Over The Hills ville dock annat. Efter en mycket bra avslutning sista 600 m i tredjespår fångade hemmahästen in ledarinnan i sista stegen.
Segertiden blev nya rekordet 1.15,4a/1640 m och ägaren Stall Alli kunde räkna in 30.000 kr även här.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Bergh obesegrad i kväll
Det är inte vanligt att en körsven vinner alla lopp han kör samma tävlingsdag. Men det gjorde Åbytränaren Robert Bergh igår när han skar mållinjen som segrare med Power, Ginny Weasley och Making Love.

I den trion var det Ginny Weasley som övertygade mest. Robert Bergh gav henne anfallsorder från fjärdepar utvändigt 900 meter från mål. Redan i slutsvängen var Ginny Weasley i en klar ledning som hon höll lätt in i mål. Vinnaren travade nedåt 10,5 sista 800 och det imponerar då banunderlaget inte var det bästa efter allt regnande. 
-Idag var hon riktigt bra. Ginny Weasley har tävlat i tuffa sällskap och är i fysisk toppform för närvarande. Därför gjorde hon idag mer grovjobb, annars har varit som bäst med lopp på väntan, tyckte Robert efter målgång.

Jätteskräll i V64-avslutningen
Det såg ut att bli en riktigt favoritbetonad spelomgång. Efter fem avdelningar hade fyra favoriter och en andrahandsfavorit vunnit. Men det small till rejält i den sista avdelningen. Först in på upploppet kom 44-oddsaren Star Commander i klar ledning och såg ut att gå mot segern. 
Men långt ut i banan kom fältets minst spelade häst Xantino Bay och Thomas Jonsson i en virvlande speed. Precis innan mållinjen satte den sistnämnde nosen först till det höga oddset 88.82 ggr insatsen. 
-Det var länge sedan jag åkte så här fort över ett upplopp. Men det var ingen turseger, utan vi hamnade i fjärdepar utvändigt. Vi tvingades ut i vida spår in mot upploppet, men jag hade känslan att Xantino Bay var en speedig herre och ville därför vänta med attacken, berömde Thomas Jonsson efter sin skrällseger. 
V64-värdet steg från 97 kr till 9.461 kr efter den överraskningen.


Tomas Thell/Roger Elebring

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.