Mantorptravet - travsport

Måndag 13 Maj | Mantorp Travsport | Sex av åtta segrar till hemmalaget

Det var breddloppsdag igår på Mantorptravet. Inte den högsta klassen på startfälten, men då får andra körsvenner träda fram i rampljuset som Manfred Baumann, Per-Gunnar Karlsson och Jan Wickström.

På 80-talet var Manfred Baumann framgångsrik kock, med en andraplats i Kock-SM 1985 bakom välkände krögaren Christer Lingström. Han värvades till Mantorptravets restaurang, där han verkade i närmare 25 år.
Manfred Baumann tog körlicens i slutet av 80-talet och vann direkt i sin första start med egenägda Rossie Carre. Under 90-talet var han en framgångsrik amatör med stjärnor som Vega Carre, Jimas Bolero, Jimas Concorde och Jimas Kjoseph för att nämna några.
För drygt 10 år sedan lämnade Manfred kockyrket och utbildade sig till husförsäljare. Tiden blev mer knapp för att vara travamatör, så numera syns han mer sällan i vagnen. Men igår vann Manfred sin första seger sedan 2014 när han lotsade in sin egenägde Oki Doki Boy, en tioåring som tog första segern i 33:e försöket i den första V5-avdelningen.
-Oki Doki Boy har egentligen aldrig fungerat, inte förrän de senaste månaderna när han kommit hem och börjat backträning. Jag drog ”norsken” på sista långsidan och stack undan, för hästen brukar hålla farten in i mål. Men vi får inte dra några stora växlar för den här segern då det var ett billigt lopp, tyckte Manfred Baumann i segerintervjun.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Dubbel för amatörkusk
Dubbla triumfer styrde amatören Per-Gunnar Karlsson in igår på Mantorp. Han började i gårdagens andra lopp med att leda från start till mål med Vidi Amavi A.L. som tog karriärens första seger. Andra segern var i den fjärde V5-avdelningen med Vespertilio Jet, som nu fick revansch på målfotoförlusten senast.
-Segern var nästan inräknad förra gången, när vi åkte dit i sista steget. Idag fick vi ett passande lopp och det kändes riktigt bra när vi attackerade i slutsvängen, berättade segerkusken.

Spänstade fram till överlägsen seger
Den tredje V5-avdelningen var det mest svårlösta loppet för spelarna. En som smög invändigt och hade massor med krafter var Rouge Ideal. Ralf Karlstedt hittade ingen lucka på sista långsidan, utan fick fortsätta på innerspåret. Men vid ingången till upploppet blev det äntligen fritt. På några snabba steg flög Rouge Ideal ifatt täthästarna och vann i det närmaste överlägset.
-Det är lätt att köra häst när de är i ordning. Det kom en lucka till slut, men det var på det berömda håret. När vi fick fritt satte Rouge Ideal en väldig fart och vi hade även gott on krafter sparat när vi skar mållinjen, betygsatte Ralf Karlstedt efter målgång.

Första segern sedan 1998
Tävlingsdagen inleddes med ett montélopp med endast sju hästar bakom startbilen. Snabbast i starten, och till slut var Ann-Sofie Mowitz-tränade Control You som dök till ledningen trots yttersta spåret och höll undan före Fame Suspect. Control You som reds till seger av Axevalla-ryttaren Linda Furåker, tog karriärens fjärde seger i 61:a starten. Den första inom montégrenen.
I V5-avslutningen gjorde Joakim Wallins storfavorit Global Signature bort sig och då passade Norrköpingsamatören Jan Wickström på att vinna med egentränade Grinnebys Orion. Den åttaårige travaren blev nedtryckt till en position i fjärde par invändigt. Runt den sista kurvan hittade Wickström loss och kunde spurtvinna på ett positivt sätt på km.tiden 1.15,0a/2140 m. Detta var Jan Wickströms andra seger i karriären och den första sedan 1998! 63-åringen har bara kört 31 lopp i karriären.

Tomas Thell / Roger Elebring
Foto: Magnus Strömsten

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.