Mantorptravet - travsport

Måndag 13 Maj | Mantorp Travsport | En om dagen på bortaplan – McGarret

I fredags var det fyra Mp-hästar som tog chansen vid Lindesbergs lunchtävlingar. Jesper Hedqvists McGarret spräckte segernollan i 21:a starten och han gjorde det på ett mycket övertygande sätt.

Från dubbla tillägg och springspår tog körande Micael Stjernström en lugn start med fyraåringen. Ur den första kurvan kom ändå ekipaget i en vettig position i 5-par ytter.
I täten dirigerade Jorma Kontio med Livi Nike H.M. i ett jämnt 18-tempo. När drygt ett varv återstod av långlopp anföll Petter Karlsson från köplats med Uakari och framför svarade Ulf Ohlsson attacken med Madjestic Man.
Micael Stjernström lyfte ut McGarret som tredje häst, i rygg på dessa. Madjestic Man övertog ledningen på sista bortre långsidan men fick kort därefter släppa till Uakari. Denne hade inget svar då Mp-hästen anföll för fullt i slutsvängen. Ca 300 m från mål var McGarret i ledningen och in mot mål drygade han ut segermarginalen till hela sex längder.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Segertiden skrevs till fina 1.16,5/2680 m och förstapriset uppgick till 25.000 kr. Efter segern ståtar McGarret med en startprissumma på 216.700 kr och fyraåringen som har ett rekord på 1.12,9a/1640 m har nu också vunnit lopp. Orion Byggnads AB & Hedqvist Hanna äger hästen.

För Jesper Hedqvist var det årets första tränarseger medan det var den elfte för Stjernström som kusk. Han leder alltjämt ligan bland segerrikaste amatörkörsvenner med två segrar tillgodo före montéryttarna Jennifer Persson och Anna Erixon.

På bilden ovan Micael Stjernström vid seger med en annan Jesper Hedqvist-tränad häst. Minnestads Ecuador.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.