Mantorptravet - travsport

Lördag 25 mars | Mantorp Travsport | Kim dubbelsegrade

Tre större V5-favoriter Camana, Mr Etalon och Rocky Tilly förlorade igår vid Mantorptravets tävlingar. Det gjorde att bara 22 system klarade den rätta V5-raden.

För gårdagens bästa prestation svarade hemmaekipaget Ufo Del Rio (bilden) i den första V5-avdelningen. Nyblivna proffset Oskar J Andersson stack omgående till ledningen med den av amatören Stefan Dahl tränade valacken. Men Oskar fick inte stopp på hästen som inledde första halvvarvet på 1.10,8 och för att varva på 1.13,6. Det såg ut att börja gå tungt för Ufo Del Rio i slutsvängen, men han svarade ärligt och vann lätt på tiden 1.14,7 över medeldistans. -Jag tyckte att Ufo Del Rio visade lite kapacitet i höstas. Men jag ville ha in en styrketräningsperiod på tre månader och det fick jag igenom med ägarna nu i vinter. Sista tiden har det varit jättepositivt och hästen har känts sugen på att tävla igen. Men lite överraskad är jag trots allt över insatsen, berättade tränaren Stefan Dahl efter den imponerande segern.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Dubbel för Kim Eriksson

Mantorps Kim Eriksson har inte haft det rätta flytet på hemmabanan under 2019. Men igår vände det när han vann årets två första segrar. Först styrde han in debuterande Upontop trots ett avvaktande lopp. När 900 meter återstod hittade Upontop ut i andraspår men var då långt ner i kön. Kim Eriksson lät sedan det lovande stoet följa med i rygg på en anfallande konkurrent över sista långsidan. Det var långt fram i det läget, men med spänst i steget kom det treåriga stoet först till mållinjen.
Andra dagssegern för Kim kom också efter en vass spurt. Solkattens Chiron visade lite gryende form i förra starten och nu var det dags för första årssegern. Men från start högg fyraåringen i galopp och då trodde man segerchansen var borta.
-Kort efter start slog han ihop och galopperade. Vi tappade inte så mycket mark, men det var ändå inte optimalt. I mitten av slutsvängen fick jag upp förväntningarna när jag ryckte öronhuvan. Solkattens Chiron gjorde sedan ett riktigt bra upplopp, berömde Kim Eriksson i segerintervjun.

Raffe spurtvann med Dolly

Efter V5-spelet kom kvällens fjärde hemmaseger, då Ralf Karlstedts Dolly Streamline spurtade bäst i en mycket tät slutstrid mellan tre hästar. Efter en löpning i rygg på ledande Calvados Akema kom luckan knappt 300 m kvar. Mellan hästar avslutade Dolly Streamline och vann loppet knappt före Kim Eriksson bakom Eaja Composite och ledande Calvados Akema-Henrik Johansson.
- Jag trodde nog att vi skulle vinna enklare när luckan kom i så rätt läge. Jag får nog börja plocka av hästen lite utrustning nu, så kanske hon utvecklas ännu mer konstaterade Ralf Karlstedt efter loppet.

Tomas Thell / Roger Elebring

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.