Mantorptravet - travsport

Lördag 17 mars | Mantorp Travsport | Handsome Brad showade i årsdebuten

Travhästägarna i lilla Aneby måste vara landets mest framgångsrika per capita de senaste åren. Från den småländska orten kommer topphästar som Carabinieri, Neona Princess, Global Upperstyle och inte minst Handsome Brad (bilden). Frågan är om inte den sistnämnda är på väg att utvecklas till en stjärntravare 2019.

Väl i ledningen dämpades tempot rejält. Men sista 700 var det full körning. I rygg på Handsome Brad letade Västerboonthenews efter lucka. Det dröjde till 100 meter från mål innan den kom och trots en vass spurt höll Handsome Brad undan.
- Jag var orolig för att släppa ut den i rygg för tidigt. Men när de anföll fort långt ut i banan var jag tvungen att köra undan . Men Handsome Brad försvarade sig ända fram till mållinjen, fortsatte segerkusken.

Kolgjinis vann dubbelt

Annars var det Kolgjini-stallet som dominerade V75-omgången. Stallets första seger togs med favoriten Terminator Face i den fjärde V75-avdelningen. Körande Erik Adielsson prickade perfekt från springspåret och var i ledning på kommandot ”kör”.
I slutsvängen ledde Terminator Face stort. Men travet fungerade sämre och sämre över upploppet.
- Det gick på nålar hela upploppet, men jag tyckte också hästen själv hjälpte till att hålla sig i trav. Strax efter att mållinjen var passerad så kom galoppen, berättade Erik Adielsson om vinnaren.

Stallets andra seger tog Adrian Kolgjini själv som körsven när han styrde in skrällen Rushmore Face i den femte avdelningen. Det blev rejäl körning från början, men näst största V75-favoriten Knifetown Winner kunde försvara taktpinnen från sitt innerspår. Inledningen kostade och på sista långsidan kom Rushmore Face fram utvändigt tätduon. På upploppet var Adrian Kolgjinis valack starkast och höll undan före störtdykande Global Trust.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Ny skräll i Diamantstoet

En ny överraskning kom i den sjätte V75-avdelningen. Här kördes det friskt på många händer mitt i loppet. In på upploppet hade hemmahoppet Indian Front kämpat till sig ledningen. Men långt ut i banan anföll flera ekipage. Bäst spurtade överraskningen Havefunwithme och Johan Untersteiner, som säkert höll undan före bra spurtande hemmaekipaget I’m A Believer.
- Idag fick hon äntligen sätta pricken över i:et. Jag gläds med ägaren Bo Svenningsen som haft en del otur i vinter med sina hästar. 1.100 meter från mål kunde vi följa med ifrån kön bakom pappa Peters häst. Jag såg i slutsvängen att många var trötta framme i täten, så då förstod jag att vi hade vinstchans, avslöjade Johan Untersteiner efter målgång.
Stefan P Pettersson-tränade I’m A Believer, som ägs av Stall Björkhult AB, erhöll 62.500 kr för andraplatsen.

Starten avgjorde V75-avslutningen

Örjan Kihlström satte punkt för omgången med Timo Nurmos-tränade Eelis. Det kördes rejält inledningsvis, men snabbast var Eelis som tog ledningen. In på upploppet såg man att bakomvarande Leader Brodde skulle få luckan. Luckan kom men Eelis försvarade sig säkert in till mållinjen.
- Eelis var lite peppad innan start. Från start klev han iväg bra från start och då var det givet att prova i den positionen. Över upploppet gick han undan på ett bra sätt, sa Örjan Kihlström efter målgång.

21 system klarade de sju vinnarna och fick 1.887.228 kr. En av vinnarna var återigen Joakim Widén som lyckades sätta ett andelsystem (V75 andelslaget Widén) som gav totalt 2,1 miljoner kronor. Ett tjugotal av spelarna fanns på plats i Ina Scot-logen och kunde jubla när Eelis skar mållinjen i V75-avslutningen.

Utanför V75 avgjordes femåringsloppet Kjell P Dahlströms Minne med 200.000 kr i förstapris och där segrade Stefan Melander-tränade Zack’s Zoomer körd i spets av Örjan Kihlström. Hemmahoppet Catch My Love, som tränas av Tomasz Wiesniewski, var mycket tapper som tvåa efter en utvändig resa. Andraplatsen belönades med 100.000 kr till ägarna Bio Consulting i Söderköping AB.

Ytterligare en pallplacering togs av en hemmahäst, i ett av dom mest penningstinna loppen. Roger Pettersson-tränade Nora Marke. Lånekusken Ralf Karlstedt körde spårsnålt och stoet som ägs av Jörgen Håkansson i Kisa liftade med till en tredjeplats (värd 25.000) i V75-2 som vanns av Peter Untersteiner och Blanche.

Tomas Thell/Roger Elebring

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.