Lindesberg ny championbana för Kim

Mantorptravet - travsport

Måndag 20 Maj | Mantorp Travsport | Lindesberg ny championbana för Kim

Kim Eriksson har redan bärgat ett körsvenschampionat i år. I fredags var championatet på Lindesberg i hamn då Närke-banan då avverkade årets sista tävlingsdag.

Kim Eriksson kom upp i tio segrar på banan som totalt tilldelats 11 tävlingsdagar. Det gjorde honom till ohotad champion före Jorma Kontio sju segrar, Ulf Ohlsson och Jörgen Westholm 6 segrar och Carl Johan Jepson på fem segrar.

Finaldagen resulterade i en seger, detta med för Kim så ovanligt som ett norskt kallblod! Han lotsade då Skrei Stjerna till säker seger i ett sprinterlopp. En bedrift i sig då det handlade om Skrei Stjernas första seger i 45:e försöket!

För Kims del var detta hans åttonde championat hittills. Tidigare championat har erövrats på Karlshamn (3 st), Mantorp (2 st), Kalmar och Vaggeryd.
Nu fogas ett nytt namn till Kims championlista: Lindesberg, säsongen 2019.

- annons -

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.