76-årige Lars Erik Nilsson skrällde igen – nu med Julietta Doc

Lars-Erik presenterade ny skrällvinnare!

Förra tävlingsdagen skrällde Mantorps amatören Lars-Erik Nilsson (bilden) till 54 ggr insatsen. Igår var det dags igen för en ny högoddsare då han styrde in egentränade Julietta Doc till seger.

Vinnaroddset på Julietta Doc i den andra V4-avdelningen var nästan 39 ggr insatsen. Det var Lars-Eriks tredje årsseger på 21 försök, ett bra facit 2019. Hade man spelat en hundralapp vinnarspel på 76-åringen i alla lopp, så det gett ett överskott på 7.637 kr.

- Jag tror inte det är sant, tänk att skrälla två tävlingsdagar i rad. Idag fick vi loppet i rygg på ledaren. När luckan kom i slutsvängen hade min häst gott om krafter sparat, tyckte segerkusken efter målgång.

Fler segrar har Lars-Erik haft på gaffeln i år, för det finns även tre andraplatser på de 21 försöken. Det finns inte så många äldre amatörer som kör travlopp mot proffsen. Därför värmer det extra i kroppen när de vinner.


Enögd häst radar segrarna

En häst som också fångat många är Claes Svenssons valack Eye In The Sky. Det beror nog på att hästen bara har syn på ett öga och springer därför lite konstigt snett med huvudet, som han lägger lite på sned. Igår vann han årets femte seger på åtta försök.

-Vid hans första två segrar kände jag inget speciellt. Men Eye In The Sky har utvecklats för varje start och sista två triumfer har han imponerat på mig, berömde Claes Svensson efter loppet.


Delade på övriga V4-loppen

Annars var det två av de segervana kuskarna som vann de övriga två V4-loppen. Först körde Carl Johan Jepson ett perfekt lopp bakom formtoppade G.K.Yippi och avgjorde lätt över upploppet. Vinnaren tränas av Anna Lindhe-Karlsson från Mariannelund där det finns många aktiva travamatörer i området.

Kim Eriksson vinner också ofta på hemmabanan. Igår lotsade han in 13-oddsaren Golden Indra i den tredje avdelningen. 700 kvar attackerade stoet, men hade ändå kraft och mod att avgöra loppet över upploppet.


Tomas Thell

Foto: Magnus Strömsten

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!