Kim kvalade in tre till E3

Kim Eriksson var hårt anlitad som kusk under måndagen. Sju uppsittningar på Mantorp under lunchtravet följdes upp av sex stycken körningar vid E3-uttagningarna på Örebrotravet senare på kvällen. Kim körde fem treåringar i Örebro och lyckades kvala in tre av dem.

Bäst gick det med Thomas Madsen-tränade Despot Power som segrade i sitt försök. Fire Piston slutade på en tredjeplats medan Natorp Bo kom fyra, vilket räckte till en finalplats bland hingstar/valacker.

Stona Chiffchaff (fyra) och Namanga Bo (opl) blev däremot utslagna i stoklassen.

Despot Power var näst snabbaste vinnaren med segertiden 1.13,5a/2140 m. Readly Express-avkomman gjorde sin fjärde start i karriären och slog i försöket Revelation som vann Svensk Uppfödningslöpning i fjol.
Despot Power hade rekordet 1.15,4a/2140 m innan besöket i Örebro och sänkte nu alltså till 1.13,5a.

Finalen avgörs på Bergsåker lördag 27 juni i samband med STL-tävlingarna. Båda E3-finalerna har ett förstapris på 950.000 kr.

Vilken av hästarna Despot Power (spår 3), Fire Piston (10) och Natorp Bo (12) som Kim kör i finalen är inte klart i dagsläget.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -