Mantorptravet - travsport

Mantorp Travsport | Kim i högform

Kim Eriksson hade några riktigt bra dagar som körsven i veckan som gick. Åtta lopp mån-ons gav tre segrar, en andraplats och två tredjeplatser. Andraplatsen på Jägersro i onsdags, förde Thomas Madsen-tränade Call Me Brodda till finalen i Derbystoet 2019 som avgörs söndag 1 september med ett förstapris på en miljon kronor.

Redan i måndags kväll rivstartade Kim veckan med en dubbelseger inom V64-spelet i Eskilstuna. Segerhästarna var Kyrkebys Rut som vann den första avdelningen på tiden 1.15,5/2640 m. Stefan Adman i Visby är såväl uppfödare som ägare. Förstapriset uppgick till 35.000 kr.

I den fjärde avdelningen fick Kim chansen bakom Fikonia Am som tränas av tysken Victor Gentz. Det fyraåriga stoet vann med en hals marginal på tiden 1.14,8a/2140 m. Förstapriset var 30.000 kr. Några lopp senare körde även Kim Gentz-tränade Crazy And Quick men denne fastnade med gott om krafter kvar i mål trots den fina tiden 1.12,4a/1640 m. Kan vara en luring i nästa start!

- annons -

Mer om vår nyhet...

På tisdagen fanns Kim Eriksson på Solvalla för att köra tre hästar. Bäst gick det med Wingmaster som vann efter stark spurt. Fyraåringen, med sin speciella stil, vann på tiden 1.14,2/2660 m och erhöll ett förstapris på 70.000 kr.
Detta var fyraåringens andra seger i karriärens 23:e start. Kim har kört Romme-hästen i 12 av dennes 14 senaste starter.
Med Glamour Sisu noterades en tredjeplats, värd 11.000 kr. Stefan Öhman tränar.

På Jägersro körde Kim Borups Senator i en Derbyuttagning samt Call Me Brodda i Derbysto-uttagning. Borups Senator som tränas av Tomas Malmqvist tog en överraskande tredjeplats värd 50.000 kr.
Med Call Me Brodda gjorde Kim en femstjärnig insats som körsven. En snabb öppning till ledningen som kostade 1.10,8. Kort därefter släppte han spetsen till Twinkle Face som kördes av Björn Goop. Denna fick sedan press av Racing Brodda sista biten varvid luckan kom för Kalmar-hästen som spurtade förbi och tog andraplatsen på fina 1.12,6a/2140 m. 50.000 kr var andraplatsen värd förutom ett deltagande i ett klassiskt unghästlopp.

Avslutningen på veckan gav en seger på hemmaplan i lördags kväll. Karin Hall-tränade Total Recall rundade samtliga och vann ett ”spårtrappa-lopp” på tiden 1.14,4a/2140 m. Segern inbringade 25.000 kr.
Kim körde också treåriga hemmahästen Le Mare till en andraplats på finfina tiden 1.12,4a/1640 m. Loppets favorit Svecak Palema tvingades till nytt banrekord för att slå Leif Milleruds Pojke Kronos -dotter.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.