Kim har rivstartat månaden

Mantorptravet - travsport

Mantorp Travsport | Kim har rivstartat månaden

Kim Eriksson har rivstartat juli med sex segrar på 26 starter och drygt 310.000 kr inkört. Igår på Kalmartravet ”ramade” han in tävlingarna med att vinna dagens första löpning med Sphinx d’Inverne och han avslutade dito med att segra med Lookahere.

Med Sphinx d’Inverne togs segern efter en löpning utvändigt om ledande Bastian T.-A Jacobsen. Den sexårige travaren trivs med tuffa upplägg och på upploppet togs ledaren ned och den Thomas Madsen-tränade hästen höll också dom smygkörda konkurrenterna på avstånd. Segertiden blev fina 1.13,5a/2140 m.

Det avslutande loppet vanns alltså av Irene Svanhall-tränade Lookahere som fick ett fint smyglopp, trots att ekipaget startade från dubbla tillägg. På upploppet lämnade Lookahere konkurrenterna och kunde vinna med sex längder. Segertiden här dugliga 1.15,6/2180 m.

Ingen av hästarna var favoritspelade hos ATG. Sphinx d’Inverne delade ut åtta gånger, Lookahere fem.

- annons -

Största delen av dom inkörda pengarna togs på Halmstadtravet i lördags, då i ett stolopp där förstapriset uppgick till 100.000 kr.
Segerhästen var Twinkle Face som tränas av Patrick De Haan.
Här visade Kim taktisk finess då han körde fram utvändigt om ledande favoriten Darah Bibo inför slutrundan. Den segerstaplande fyraåringen som tränas av Peter Untersteiner hade fått bestämma tempot på inledningsvarvet till lugna till 1.17,2 innan det blev full fart på slutrundan.
Kim hade den starkaste hästen och på upploppet stack han ifrån och vann loppet med dryga längden före just Darah Bibo. Segertiden blev 1.13,9/2160 m, efter en avslutning på 1.12,4 sista kilometern!

Segrar har även tagits under juli med Hereicome på Axevalla 2 juli. Anna Frösevi tränare som vann i debuten! Samt på hemmaplan 1 juli med Stefan P Pettersson-tränade Zenzero Jet och egentränade Inspector Gadget.

I kväll (onsdag) går körturnén vidare till Visby där Kim kör sju hästar. Segerprocenten inför kvällen är rekordhöga 13%. Kommer det nya segrar i kväll?

- Jag kör sju hästar som sagt och jag har kört Blinkalillastjärna, Ivory Di Quattro och Västerboonthenews tidigare.
- Den sistnämnda startar ju i Gotlandslöpningen så det skall bli spännande så klart. Jag körde hästen senast och det var en läcker häst. Han gick rekord med 1.10,4a som 11-åring, sådana hästar är ju inte så vanliga.
- Ivory Di Quattro körde jag en del i fjol och vann också lopp med han förra sommaren. Jag vet inget om dagsformen avslutar Kim som i morgon torsdag kör både på Vaggeryds lunchtrav och i Örebro senare på kvällen.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.