Kim Eriksson har fått göra segertecknet flera gånger senaste tiden.

Kim Eriksson i segerstim

Kim Eriksson har haft några dagar med flera segrar och hög segerprocent. I lördags styrde han Leonas Sami till seger i ett V75/STL-lopp på Axevalla. Igår på Jägersro, slog han till med en dubbelseger inom V64-spelet med Patricia van der Meer-duon Volare Gar och Twinkle Face.

110.000 kr körde Kim in i lördags då Jan Gustavsson-tränade Leonas Sami spurtade hem klass I-försöket på Axevalla.
Efter ett avvaktande lopp mitt i fältet, körde Kim ”all-in” sista 700 m och tog ned den tappra ledaren Inez Alki-H Crebas.

Detta var Kim Erikssons första V75/STL-seger under 2020. Uppsittningen på Axevalla var den enda under lördagen varvid Kim kunde vända hemåt som 100%-ig.

I söndags var Kim på Solvalla och körde tre hästar, med placeringarna 2-3-4.

Dagen därpå var det lunchtrav på Örebrotravet med tre uppsittningar. Här blev det en seger genom Eric Martinsson-tränade Accolade.

Den femårige travaren vann loppet enkelt på tiden 1.15,0a/2140 m och tog karriärens sjätte seger i hästens 25:e start. Kim har tagit tre av dessa sex segrar, fem andraplatser på tio försök!

Igår for Kim ned till Jägersro för att återigen köra tre hästar. Här blev det en dubbelseger med Volare Gar och Twinkle Face, som bägge tränas av Patricia van der Meer.

Volare Gar vann V64-inledningen. Kim synade ledaren tidigt i loppet men fick nöja sig med positionen utvändigt om ledaren. På upploppet kämpade fuxen ned Quick Vald och vann loppet på 1.14,4a/2140 m.
Twinkle Face avrundade V64-spelet på ett liknande sätt.

Kim synade ledaren Upload-J Untersteiner efter ett varv, men fick återigen ta dödspositionen. När 250 m återstod av loppet, tackade ekipaget för sällskapet och stack ifrån till en överlägsen seger.

Fem längder blev segermarginalen ned till måltvåan Asajj T.Dream-H Larsen. Segertiden stannade vid 1.16,3a/2640 m.
Turen ned till Skåne belönades med 70.000 kr i inkörda pengar.

Båda segerhästarna ägs av tysken Hans Ulrich Bornmann som även äger Payet D.E. och Karissa Bo som Kim kört tidigare också.

Den kommande veckan ser helspäckad ut för Kims del. Ingen uppsittning vid V75/STL på Bergsåker, men däremot två banor på fredagen. Först Eskilstuna därefter Kalmartravet på kvällen.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -